Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Telefoon nat geworden? Dit trucje werkt beter dan rijst

telefoon-nat-geworden-dit-trucje-werkt-beter-dan-rijst.jpg

Je telefoon een duik in het zwembad geven, in de wc laten vallen, een vol glas wijn eroverheen of ander ongemak. We hebben het helaas bijna allemaal wel eens meegemaakt. Is jouw telefoon al vaker nat geworden? Dan ben je waarschijnlijk wel bekend met het rijst-trucje. Als dit jouw telefoon geen nieuw leven in heeft geblazen hebben we gelukkig nog een andere oplossing achter de hand die zelfs beter werkt. 

Alle onhandige Harry’s opgelet: zo tover je die natte telefoon weer tot leven. 

Telefoon nat? Tijd voor kattenkorrels

Rijst zou vocht absorberend moeten werken, toch blijkt uit een onderzoek van Gazelle dat dit niet de beste oplossing is om een telefoon die nat is geworden weer tot leven te wekken. Wat je beter kunt gebruiken? Kattenkorrels. Deze zijn een stuk beter in het absorberen van vocht. Zet je natte telefoon uit en ga het liefst zo snel mogelijk aan het werk. Zo is de overlevingskans groter. Schud je telefoon eerst even uit en probeer de buitenkant zoveel mogelijk droog te maken. Leg vervolgens je telefoon in een bakje kattenkorrels en laat de absorberende kracht zijn werk doen. 

Wachten, wachten, wachten

Je wil natuurlijk zo snel mogelijk weten of je telefoon de zwempartij heeft overleefd. Toch is het echt het beste om zo lang mogelijk te wachten, voordat je ‘m weer uit de kattenkorrels haalt. Wacht minstens 24 uur, maar nog beter is het als je het 72 uur kan volhouden zonder je mobiele telefoon. Zo heeft het kattengrind echt alle tijd om het water uit je telefoon te onttrekken. Zet je je telefoon aan als ‘ie nog nat is? Dan is de kans groot dat je ‘m niet meer kunt gebruiken. Geduld is in dit geval dus echt een schone zaak.

Lees ook: Zo maak je je telefoon echt goed schoon 

Andere opties

Als je geen kat hebt, of je telefoon op een andere plek dan thuis nat is geworden, heb je waarschijnlijk geen kattenkorrels binnen handbereik. Maar niet getreurd. Gazelle deed namelijk onderzoek naar meer dan alleen kattenkorrels en rijst. Voor dit onderzoek werden de nodige telefoons ondergedompeld en vervolgens in zes verschillende materialen gedroogd. Dit zijn volgens het onderzoek de beste opties op volgorde van meest tot minst absorberend:

  • Kattenkorrels
  • (Parel)couscous
  • Klassieke havermout
  • Instant havermout
  • Instant rijst
  • Silicagel 
  • Ongekookte rijst 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | NSMBL, Gazelle
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant