Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Gezichtsherkenning op je telefoon? Zó ontgrendel je hem ook met mondkapje op

telefoon-gezichtsherkenning-mondkapje.jpg

Tegenwoordig hebben bijna alle smartphones gezichtsherkenning als ontgrendelmethode. Hartstikke handig, tót de coronacrisis om de hoek kwam kijken. Nu hebben we buiten de deur vrijwel altijd een mondkapje op en dat begrijpt de gezichtsherkenning van je telefoon niet helemaal. Zoals wel vaker, komt TikTok met de geniale oplossing.

Dankzij een handig trucje zal je telefoon je ook met mondkapje gewoon herkennen.

Telefoon met gezichtsherkenning ontgrendelen met mondkapje

Snel even je banksaldo checken in de supermarkt? Of je vriendin bellen wanneer je in de bus zit? Best lastig als je dan je telefoon wilt ontgrendelen met gezichtsherkenning, terwijl je een mondkapje op hebt. Grote kans dat je telefoon je niet herkent aan alleen je ogen, je hebt de functie immers ingesteld toen je géén mondkapje op had. Gelukkig is er een handige manier om je telefoon zo in te stellen dat ‘ie je ook herkent wanneer je een mondkapje op hebt.

Lees ook:
Zó kun je ervoor zorgen dat je niet meer anoniem gebeld wordt

Zo werkt het

De handige hack werd gedeeld door TikTokgebruiker @camillamalm, die het het ‘beste iPhone-trucje ooit’ noemt. Als je de Face ID-functie opnieuw instelt, maar deze keer met de helft van je mondkapje op (in de video kun je zien hoe ze dit doet), dan zal de functie je met én zonder mondkapje herkennen. Hoe je dat doet? Volg dit stappenplan:

  1. Ga naar ‘instellingen’ en ga naar ‘Face ID en toegangscode.’
  2. Kies voor ‘configureer een ander uiterlijk.’
  3. Houd je mondkapje op de rechterhelft van je gezicht, door de lussen beide aan je rechteroor te doen en het mondkapje tot het midden van je mond en kin te houden. Volg de instructies zoals aangegeven op het scherm.
  4. Doe dit vervolgens nog een keer, maar dan met de linkerhelft van je gezicht.

Veilige manier van ontgrendelen

Belangrijk om hierbij te onthouden is dat de gezichtsherkenning je minder goed kan herkennen aan de onderkant van je gezicht, waardoor het extra aandacht aan je ogen zal besteden. Het dragen van een bril of breed lachen kan daarom invloed hebben op hoe makkelijk je telefoon je herkent. Volgens de reacties onder de TikTok kan het ook een paar pogingen kosten voordat het trucje werkt, maar dan heb je ook wat: het is toch een stuk veiliger voor jezelf én anderen als je niet je mondkapje af hoeft te doen om je telefoon te ontgrendelen.

@camillamalm

Best iPhone tip I’ve gotten in a long time 🙌🏼😍😷 ##howto ##howtounlockaniphone ##howtomask ##iphonetricks ##iphonetrick ##iphonetricksandtips ##iphonehack

♬ original sound – camillamalm

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Popsugar
Beeld | Getty Images

Margriet 13 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week alles over een goed pensioen, interviews met moderne boerinnen, hoe je snel meer energie krijgt en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant