Tips & Tricks

Superschoonmaaktip: dit goedkope middeltje laat rvs (van afzuigkap en oven) weer blinken

woman-cleaning-oven.jpg

Kinderhandjes en rondspetterend vet kunnen ervoor zorgen dat roestvrij staal (rvs) van je sanitair of in de keuken bevlekt en bedoezeld raakt. Hoe maak je dat weer goed schoon? Dit schoonmaakmiddeltje, dat je heel snel en simpel zelf maakt, helpt!

Dit zelfgemaakte middeltje laat rvs weer stralen

Als De Huishoudcoach iets zegt, nemen wij dat serieus. Over dit schoonmaakmiddel dat je zelf kunt maken (snel, simpel en niet duur) is ze bijvoorbeeld heel enthousiast.

Dit heb je nodig:

  • een pak zuiveringszout (baking soda)
  • een fles vloeibare zeep (Driehoek)
  • een flesje glycerine (bij drogist of apotheek)

Zo maak je het:
meng driekwart kopje zuiveringszout met een kwart kopje vloeibare zeep en een theelepeltje glycerine en roer tot je een smeuïge pasta heb.

Zo gebruik je het:
gebruik een klein beetje van de pasta, doe het op een doekje en poets hiermee je sanitair en roestvrijstalen pannen mooi schoon. De Huisoudcoach adviseert je trouwens wel om op te passen met gelakte en aluminium oppervlakken of oppervlakken die snel krassen.

Bewaar het schoonmaakmiddel in een pot met deksel.

Meer handige tips om roestvrij staal te laten glanzen

  1. Volgens Flaironline kun je een roestvrijstalen afzuigkap weer laten glanzen door ’m na het schoonmaken in te wrijven met glansspoelmiddel voor de vaatwasser.
  2. De site Mamaenzo geeft als tip om vingerafdrukken en vlekken op rvs met olijfolie te laten verdwijnen. Doe een klein beetje olijfolie op een keukenpapiertje en wrijf zachtjes rond.
  3. Op Kassa.nl vind je trouwens een heleboel tips van bezoekers van de site, voor het schoonmaken van rvs. De moeite van het proberen waard.

Meer artikelen van Margriet lezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief 

Ook interessant