Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Een strapless beha die afzakt? Met deze tip is dat verleden tijd

strapless-beha-zakt-af.jpg

Een strapless beha is dé ideale uitvinding voor dat leuke jurkje of topje waarbij je niet wilt dat je je beha-bandjes ziet. Een nadeel? Zo’n strapless beha zakt vaak toch een beetje af. Maar goed nieuws: de hele dag trekken en ophijsen is verleden tijd.

Trek dat leuke zomerjurkje maar weer uit de kast, want dit is dé oplossing. Met déze tip zakt die strapless beha nooit meer af. 

Nooit meer een strapless beha die afzakt

Als je ervoor wil zorgen dat die strapless beha nooit meer afzakt, dan heb je een speciale beha nodig met afneembare bandjes. Maak je beha-bandje aan de achterkant aan het haakje aan één van de kanten vast. Dit bandje draai je vervolgens om je middel voorlangs via je onderkant van je beha door tot aan het haakje aan de andere achterkant. Maak je beha-bandje nu aan het andere lusje vast en je bent klaar. Zo blijft je strapless beha de hele dag goed op zijn plek zitten. 

De juiste strapless beha

Een fout die veel vrouwen toch maken bij het kopen van een strapless beha, is om ‘m in een te kleine maat te kopen. Zo zit je beha strakker en zou ‘ie dus beter op z’n plaats moeten blijven zitten. Klinkt logisch, maar zo werkt het helaas niet. Een strapless beha is namelijk zo gemaakt dat de sterke elastische band onder je borsten precies goed om je lichaam moet aansluiten om de juiste houvast te bieden. Zit die band te los of te strak, dan kan de beha makkelijker verschuiven, waardoor je alsnog moet trekken en hijsen. 

Lees ook: Nieuwe beha nodig? Zo weet je zeker dat je de juiste maat hebt

Grip aan de binnenkant 

Daarnaast heeft een strapless beha aan de binnenkant vaak strips gemaakt van silicium. Dit heeft een antislip werking en zorgt er zo voor dat je huid als het ware aan de beha hecht en vastplakt. Een nadeel? De silicium strips verliezen hun werking wanneer jij je voor het aankleden eerst nog even met een olie of bodylotion insmeert. Ga je voor een strapless beha? Smeer je hier dan dus even niet in.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Monstyle, Strapless bh
Beeld |iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant