Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Stoffige verwarming? Met dít kledingstuk maak je ’m in no time schoon!

met-dit-kledingstuk-maak-je.jpg

Heerlijk warm wegkruipen bij de verwarming. Wat is er nou fijner met deze lage temperaturen, wind en regen? Wel zo lekker als die radiator dan ook fris, schoon en stofvrij is. Gelukkig heb je dat met dit kledingstuk zo voor elkaar.

All you need is… een oude panty!

Door het stof gaan

Wanneer er veel stof achter de radiator zit, kan de warmte niet goed vrijkomen. Dan kun je de verwarming nog zo hoog zetten, de temperatuur in huis zal niet echt oplopen. Terwijl jij je er net zo op had verheugd om met dikke sokken aan en een kop thee of warme chocolademelk binnen handbereik zo ongeveer boven op de verwarming te gaan zitten. Dat is stukken minder fijn als die amper warm wordt. En het is natuurlijk zonde van de energie en je geld. Gelukkig kun je met een oude panty dit probleem gemakkelijk verhelpen. Je moet er alleen wel even voor door het stof…

Verwarming schoonmaken

Als je een panty achter de radiator hangt en die vervolgens heen en weer beweegt, wordt de panty statisch. Hierdoor zal al het stof eraan blijven plakken en kan de verwarming weer zijn werk doen. Makkelijker kunnen we het niet maken, gooi dus vooral niet je oude panty’s weg.

Er kan nog (veel) meer mee

Heb je nog meer panty’s over? Wrijf er eens mee over koperen knoppen en handvatten. Of over leren schoenen. Het resultaat: een mooie glans. Een andere handige tip: doe een stukje van de panty over een schone haarborstel. Druk het stukje stof naar beneden, zodat de haartjes of pinnetjes van de borstel erdoorheen steken. Wanneer je borstel dan na een tijdje vol haar zit, haal je de panty mét alle haren en viezigheid eenvoudig los. Zo hoef je nooit meer een vieze haarborstel met je handen schoon te maken.

Wij gaan even een lading panty’s inslaan…

Bron | Eigen Huis en Tuin 
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant