Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Stinkende schoenen weer als nieuw laten ruiken? 5x zo doe je dat

legs-of-a-couple-in-sneakers-hanging-from-the-bed.jpg

Schoenen: wie is er niet dol op? De één heeft er meer dan de ander, maar waarschijnlijk heeft iedereen wel een paar schoenen achterin de kast staan die niet meer als nieuw ruiken of zelfs stinken. Omdat we natuurlijk geen stinkende voeten willen, trekken we deze schoenen zelden aan. Maar wist je dat die vieze geur er gemakkelijk uit te halen is?

Benieuwd hoe je je schoenen weer als nieuw kunt laten ruiken? Lees dan de volgende trucs goed door.

1. Vanillesuiker

Naast dat deze suiker fantastisch kan zijn tijdens het bakken, kan het ook de zweetlucht uit je schoenen laten verdwijnen. Fijn aan deze truc is dat je het zakje niet hoeft open te maken. Zo ligt niet je hele schoen vol met suiker. Het zakje hoeft alleen één dag in je schoenen te zitten en de ergste geurtjes zullen als sneeuw voor de zon verdwenen zijn.

2. Koffiepads en theezakjes

Naast je van een lekkere kop koffie of thee voorzien, kunnen koffiepads en theezakjes je ook op een andere manier erg helpen. Als je ze droog en ongebruikt in je schoen legt absorberen ze het vocht, en niet onbelangrijk, de stank uit je schoenen.

3. Kattenbakkorrels

Deze truc is vooral erg handig als je een kat als huisdier hebt. Kattenbakkorrels zijn namelijk een erg fijn hulpmiddel als je zweetlucht uit je schoenen wilt krijgen. Stop wat schoon grit in een zakje en leg dit zakje een nacht in je schoenen. Als je het zakje er de volgende dag weer uit haalt zullen je schoenen verrassend lekker ruiken.

4. Vriezer

Wist je dat bacteriën lage temperaturen niet overleven? Je schoenen een nachtje in de vriezer stoppen is dus perfect om de bacteriën en vieze zweetlucht uit je schoenen te halen. Doe alleen wel een plastic zak om je schoenen heen, als je dit niet doet zullen je schoenen er helaas niet mooier uit komen…

5. Lavendel

Lavendel vinden veel mensen een heerlijke geur. En naast dat het lekker ruikt hebben verse lavendeltakjes of een paar druppels lavendelolie ook nog eens voordelen voor je stinkende schoenen. Als je je schoenen hiermee vult zal die vieze geur er helemaal uit gaan, ideaal toch?

Bron | Fashionchick
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant