Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Stinkende bewaarbakjes zijn verleden tijd dankzij déze tip

plastic-bakjes.jpg

Hoewel ze heel handig zijn voor het vers houden van kliekjes, kunnen ze na verloop van tijd wel onaangenaam gaan ruiken. Zéker als je sterk geurende etenswaren zoals uien of knoflook lang hebt laten liggen. Hoe voorkom je stinkende bewaarbakjes? De oplossing is dichterbij dan je denkt…

Met een simpele oude krant kun je die nare geurtjes in plastic bewaarbakjes snel en makkelijk wegwerken.

Poreus materiaal

Dat frisse bewaarbakjes zo snel veranderen in stinkende bewaarbakjes, heeft namelijk alles te maken met het materiaal. Plastic is heel poreus, waardoor het gevoelig is voor sterke geuren, bacteriën én vlekken. Zelfs een flinke schrobbeurt is vaak niet genoeg om alles weg te krijgen.

Stap één: krantenpapier

Om van die nare geurtjes af te komen, kun je krantenpapier gebruiken. Maak proppen van een paar vellen krantenpapier, stop ze in je plastic bakje en sluit het af met het deksel. Laat het bakje met kranten minstens één nacht staan. Het enige wat je na afloop hoeft te doen, is de kranten eruit halen. Het nu geurloze bakje was je nog even goed af en het kan er weer een tijd fris tegenaan.

Stapje erger: zout

Heeft dit niet geholpen? Bij echt hardnekkige geurtjes kan zout uitkomst bieden. Strooi een flinke hoeveelheid in je plastic bakje en voeg heet water toe. Laat dit een nachtje intrekken en voilà: je bakje ruikt weer als nieuw!

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle eten
Foto | iStock

Ook interessant