Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Last van spinnenwebben in huis? Zet een schaaltje met dit neer

spinnenweb-in-huis-verwijderen-met-zout.jpg

Heb je gister nog de stofzuiger erlangs gehaald, lijkt er de dag erna alweer op precíes dezelfde plek een spinnenweb te zitten. Ook spinnen lijken zo hun favoriete plekjes in de hoeken van de kamer of bij het raam te hebben. Dé oplossing? Gebruik zout om het terugkerende spinnenweb te verwijderen en voorgoed tegen te gaan.

Dit is hoe zout je redder in nood is bij spinnenwebben en spinrag. 

Spinnenweb verwijderen met zout

Heb je op vaste plekken standaard spinrag hangen? Zet dan een schaaltje zout neer, vlakbij het spinnenweb. Het zout onttrekt namelijk het vocht uit de spinnenwebben, waardoor het web geen stand kan houden. Zo hoef je niet dagelijks met de stofzuiger of poetsdoek aan de haal en ben je voortaan van de webben af in de hoeken van je huis of bij het raam. 

Ducttape trucje 

Heb je een gespikkeld plafond of muur en krijg je het spinrag of spinnenweb met de stofzuiger niet goed weg? Dan kun je een verfroller omwikkelen met ducttape met de plakkende kant naar buiten. Daarmee rol je eenvoudig over je gespikkelde oppervlakte heen en plakt het web of rag aan je roller. Zo voorkom je ook dat je met de stofzuiger de oppervlakte beschadigt. 

Lees ook: O, help: zó veel spinnen leven er in elk huis

Azijn tegen spinnen

Voorkomen is natuurlijk nog beter dan genezen, dus je kunt de spinnen in huis ook helemaal weren. Al heeft een spin in huis ook zo zijn voordelen, aangezien ze de muggen voor je vangen. Heb je liever muggen dan spinnen, dan kun je een schaaltje met water en azijn neerzetten in de buurt van de spinnenwebben. Spinnen houden hier niet van en zullen dus een andere plek zoeken voor hun huisje. Ook wanneer je in hun favoriete hoekjes het spinnenweb steeds weggehaald of dus met zout zorgt dat er niets meer te spannen valt voor ze, zullen ze op zoek moeten naar een andere woning. Maak daarnaast de hoekjes, kieren en gaatjes rondom je ramen goed schoon, want dat is ook een populaire schuilplaats voor spinnen. Niet dol op de geur van azijn? Dan kun je ook pepermuntolie door de kamer sprayen, want ook daar zijn spinnen geen fan van.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | VTWonen, WikiHow
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant