Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Bang voor spinnen? Dit plantje jaagt ze allemaal het huis uit

common-house-spider-on-the-floor-in-a-home.jpg

Nu het langzaam maar zeker weer zomer wordt en je de ramen en deuren wat vaker open laat staan, kan er ook van alles naar binnen kruipen. Vooral spinnen hebben velen van ons (op z’n zachtst gezegd) liever niet in huis. Ben je bang voor spinnen? Gelukkig is er een simpele oplossing om ze weg te jagen: een muntplantje neerzetten.

Zo’n plant is niet alleen handig tegen spinnen, maar ook nog eens fijn als je van verse muntthee houdt.

De geur van munt

Waarom een muntplantje? Spinnen houden niet van de geur van munt, ontdekten onderzoekers van de Canadese Simon Fraser Universiteit in Vancouver. Komt dat even mooi uit voor iedereen die bang is voor spinnen. Op naar het tuincentrum om een paar planten in te slaan, dus.

Eén plant is niet genoeg

Het is wel belangrijk dat je meerdere exemplaren koopt, want de geur van een muntplant reikt niet zo ver dat één plant je hele huis beschermt. Het werkt dus het best wanneer je in de meeste ruimtes een plantje neerzet.

De beste verzorging

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je vervolgens goed voor je muntplanten zorgt. Geef ze voldoende water, het liefst van onderen. Ook heeft de plant genoeg daglicht nodig. Verwijder geregeld dorre en dode blaadjes, omdat die anders onnodig veel water opdrinken. Worden de blaadjes lichter van kleur? Dan geef je ze misschien te veel van het goede en mag je best iets minder gieten.

Meer lezen:
Hoe je binnen 2,5 uur van je angst voor spinnen af kunt zijn

Bron | roomed.nl
Beeld | iStock

Ook interessant