Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Snel een pompoen uithollen? Probeer dan déze geniale tip

snel-een-pompoen-uitkerven-probeer-dan-deze-geniale-tip.jpg

Hoewel het eindresultaat altijd erg leuk is, is het uithollen van een pompoen bepaald geen leuk klusje. Je moet namelijk flink wat druk zetten om al het vruchtvlees eruit te krijgen en voor je het weet is er zo een uur voorbij. Heb jij hier geen tijd voor en wil je snel een pompoen uithollen?

Dan hebben wij een handige truc voor je gevonden. Ben je ook nog eens net op tijd voor Halloween!

Snel een pompoen uithollen

De Schotse Nina Rutherford deelde namelijk onlangs op Facebook een handige hack, waarmee ze binnen vijf minuten een pompoen volledig uitkerfde. Haar zus deelde de tip vervolgens nog een keer op Twitter, waarna deze al snel viral ging. En wij snappen wel waarom: als je snel een pompoen wilt uithollen, dan is deze tip namelijk echt geniaal.

Lees ook:
Dít zijn de gezondheidsvoordelen van pompoen

Zo werkt het

Voor de hack heb je alleen een pompoen, mesje, lepel en een elektrische handmixer nodig.

  1. Snijd de bovenkant van de pompoen eraf en duw vervolgens de klopper in het vruchtvlees.
  2. Zet nu de handmixer aan en beweeg voorzichtig langs de zijkanten om het vruchtvlees te schrapen. Zorg ervoor dat je de pompoen stevig vasthoudt terwijl je dit doet.
  3. Is al het vruchtvlees los gekomen van de randen? Dan kun je het er met een lepel uitscheppen. Je zult zien dat je binnen slechts vijf minuten een prachtig egale binnenkant hebt gekregen.
  4. Kerf nu nog met een mesje een griezelig gezicht in de pompoen, zet er een waxinelichtje in en je bent klaar!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Twitter
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant