Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Twijfel je of je smartphone aan vervanging toe is? Zo lang kun je hem gebruiken

woman-using-smartphone.jpg

Hoe zuinig je ook met je telefoon omgaat, aan smartphones zit toch echt een houdbaarheidsdatum verbonden. Met een beetje geluk kun je er maximaal zes jaar van genieten.

Dit heeft er alles mee te maken dat oude telefoons na een tijdje geen updates meer ontvangen, waardoor ze niet meer naar behoren functioneren. Die updates zijn nodig om alle apps en andere functies van je telefoon te laten werken.

Geld verdienen

Telefoonfabrikanten zorgen er dus expres voor dat je telefoon na een tijdje niet meer bruikbaar is. En dat om één simpele reden: geld verdienen. Het is voor hun doel (telefoons verkopen) natuurlijk niet zo handig dat hun toestellen voor altijd meegaan. En daar ben jij de dupe van.

Lees ook
Let op: vanaf maandag is je telefoon écht verboden tijdens het fietsen

Houdbaarheidsdatum van je smartphone

Heb je een iPhone? Dan kom je er nog iets beter vanaf dan wanneer je in het bezit bent van een Android-telefoon. iPhones gaan namelijk een stuk langer mee dan de toestellen van hun concurrent. Het nieuwste besturingssysteem van Apple, iOS12, is nog te downloaden op toestellen uit 2013. Het oudste toestel dat nog goed te gebruiken is hiermee is de iPhone 5s. Volgend jaar verschijnt er een nieuwe update waardoor ook deze telefoon niet meer te gebruiken is. iPhones gaan dus zo’n zes jaar mee.

Oude besturingssystemen

Android-toestellen daarentegen gaan maar twee tot drie jaar mee, daarna ontvangen ze geen updates meer en zijn ze aan vervanging toe. Zijn telefoons met oude besturingssystemen dan helemaal niet meer te gebruiken? Tot op zekere hoogte wel, maar veel apps zullen dan niet meer werken. Daarnaast is je telefoon dan ook gevoeliger voor virussen en hackers.

Niets aan te doen

De macht ligt in dit geval dus echt bij de fabrikanten, en helaas moeten we gewoon accepteren dat we om de zoveel jaar weer een nieuwe telefoon moeten aanschaffen. En nu kun je dus zelf uitrekenen hoe lang het nog duurt voordat jij afscheid moet nemen van je telefoon.

Bron| Welingelichtekringen.nl
Beeld| iStock

Zin in een dagje weg zonder telefoon? Ga met korting naar het Spoorwegmuseum in Utrecht en leer over de geschiedenis van 175 jaar spoorwegen.
BESTEL HIER

Ook interessant