Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Deze 6 dingen maak je gemakkelijk schoon met scheerschuim

scheerschuim-is-handig.jpg

Bij scheerschuim denk je natuurlijk aan scheren, maar je kunt het ook inzetten als schoonmaakmiddel. Wij geven je een aantal voorbeelden.

Wist jij dat je deze 6 dingen schoon kunt maken met scheerschuim?

Piepende deuren

Begint je deur te piepen bij het openen? Spuit wat scheerschuim op de scharnier en wrijf het goed in met een doek. Je zult zien dat je daarna geen last meer hebt van piepende deuren.

Kalk op kranen

Scheerschuim kan ook gebruikt worden om kalkaanslag op kranen te verwijderen. Door wat scheerschuim op de kraan te spuiten en het goed in te wrijven met een doek, gaat de kraan weer volop glimmen.

Vlekken

Geknoeid met saus op je kleding? Wrijf de vlek in met scheerschuim. Boen het schuim goed in met een schuursponsje. Na een paar minuten is de vlek niet meer zichtbaar. Ook geschikt voor vlekken op tapijt.

Lees ook: 7x handige schoonmaaktrucs voor de magnetron (doei eindeloos schrobben!)

Beslagen spiegels

Stoor je je ook altijd aan die beslagen spiegel na het douchen? Smeer dan je spiegel voor het douchen in met scheerschuim en verwijder vervolgens het schuim met een droge doek. Tijdens het douchen zal je spiegel dan niet beslaan.

Verf op je handen

Met terpentine kun je snel verf van je handen verwijderen, maar net zo effectief is scheerschuim. Spuit wat schuim op de plek waar de verf zit en verwijder het daarna met water. Weg verf!

Haarborstel

Je haarborstel komt snel vol te zitten met stof en viezigheid uit je haar, en moet daarom met enige regelmaat worden schoongemaakt. Dit kan je heel gemakkelijk doen met scheerschuim. Verwijder eerst de haren uit je haarborstel. Spuit daarna je haarborstel vol met scheerschuim en laat het een paar minuten intrekken. Spoel de borstel schoon en klaar is kees.

Bron | Eigen huis & tuin

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant