Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

4x dit kun je schoonmaken met een kledingroller tijdens kerst

schoonmaken-met-een-kledingroller-tijdens-kerst.jpg

Van de kleinste kruimels op tafel tot de uitgevallen dennennaalden onder de kerstboom: de feestdagen zijn gezellig, maar zorgen ook voor een hoop opruimwerk achteraf. Wil je het jezelf iets makkelijker maken? Dan is een kledingroller voor het schoonmaken tijdens en na kerst je nieuwe beste vriend. Dit kun je er allemaal mee.

Een plakkende kledingroller gaat verder dan alleen de kattenharen van je kerstjurk afhalen. 

De tafel schoonmaken met een kledingroller tijdens kerst

Wil je tussen alle gangen tijdens het kerstdiner af en toe even de kruimels van tafel wegwerken? Gebruik dan een kledingroller. Hiermee plakken alle restjes makkelijk en snel aan de rol en kun je weer door naar het volgende gerecht zonder eerst het tafelkleed af te hoeven nemen. 

Naalden van de kerstboom 

Begint je kerstboom tijdens de kerst al met uitvallen, dan is ook hier de kledingroller het redmiddel. Zo hoef je niet voor elk naaldje de stofzuiger uit de kast te halen, maar pik je de losse dennennaalden onder de boom gemakkelijk op met de roller. Ideaal!

Glitter opruimen

Bij kerst hoort natuurlijk ook een hoop glitter. Of het nou van je kerstversiering, kerstballen of glitterjuk afkomt: het is een behoorlijke klus om het weer weg te krijgen. Vaak krijg je de kleine glittertjes met een stofzuiger niet te pakken, dweilen levert ook weinig op en met een bezem verspreid je de glitter alleen maar verder door het huis. Gebruik daarom ook bij glitters een kledingroller, hiermee blijven zelfs de kleinste stukjes nog plakken. Naast de vloer en de meubels is het ook handig om ‘m nog even over je handen te rollen om ook hier de glitters snel van af te krijgen. En als je dan toch bezig bent, vergeet ook je kleding niet. Daar is de roller immers voor gemaakt.  

Lees ook: Laten de glitters van je kerstballen los? Met dit trucje voorkom je dit

Cadeauverpakkingen 

Als laatste komen bij de feestdagen vaak ook mooi ingepakte kerstcadeautjes kijken. Met zorg ingepakt, maar door overenthousiaste ontvangers nét iets te wild uitgepakt. De grote stukken inpakpapier kun je natuurlijk makkelijk opruimen, maar voor de kleinste flarden papier, stukjes lint of andere kleine decoratie kun je ook hier weer het beste een kledingroller gebruiken om alles van de grond te krijgen. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.     

Bron | Goodhousekeeping
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant