Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

5 schoonmaakgeheimen die alleen professionele schoonmakers kennen

deze-8-dingen-maak-je-waarschijnlijk-te-vaak-schoon-ja-dat-kan-dus-ook.jpg

Schoonmaken is en blijft een vervelend klusje. Gelukkig zijn er handige tips en trucs om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Professionele schoonmakers kennen er heel veel van – en jij nu ook.

Heb je er bijvoorbeeld ooit aan gedacht om olijfolie op je koelkast te smeren?

1. Wit krijt tegen vlekken

Een vetvlek in je kleding? Geen zorgen: houd bij de wasmachine altijd een wit krijtje bij de hand om kleding met vetvlekken te redden. Smeer de vlek in met krijt en was je kledingstuk vervolgens in de machine zoals je dat normaal ook zou doen. De vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon. Geen krijt bij de hand? Je kunt ook een beetje maïzena op de vlek strooien, tien minuten laten intrekken en dan wassen.

2. Olijfolie tegen vingerafdrukken

Heb je roestvrijstalen keukenkastjes, koelkast of magnetron? Dan weet je als geen ander hoe snel daar vingerafdrukken op komen. Zelfs na een grondige schoonmaakbeurt lijken ze maar niet te willen verdwijnen. Olijfolie kan dan wonderen doen. Doe een paar druppels op keukenpapier en wrijf het uit over het staal. De vingerafdrukken zijn niet meer zichtbaar, bovendien is het rvs vanaf nu ook beter beschermd tegen nieuwe vingerafdrukken.

3. Maïzena voor schone ramen

Maak een mix van water, azijn en maïzena om je ramen schoon te maken, en ze zullen blinken als nooit tevoren. Maïzena is een ideaal, natuurlijk schuurmiddel dat hardnekkig vuil van de ramen kan verwijderen zonder strepen achter te laten.

4. Azijn voor je kraan

Water- en kalkvlekken zijn hardnekkig, vooral wanneer ze er al een tijdje zitten. Gelukkig krijg je ze snel weg met een beetje azijn. Drenk keukenpapier of een microvezeldoekje in de azijn en leg dit op de vlekken. Laat vijftien minuten liggen. Vervolgens veeg je heel makkelijk de vlekken weg. Deze truc werkt ook goed tegen kalkaanslag op de douchekop.

5. De vriezer tegen vieze geurtjes

Heb je voorwerpen die onfris ruiken, maar niet makkelijk zijn schoon te maken, zoals een helm? Plaats het voorwerp in een (afsluitbare) plastic zak in de vriezer. De vrieskou zal alle bacteriën doden, waardoor ook de nare geur verdwijnt. Je kunt dit ook doen met kleding die je niet te vaak wilt wassen, zoals een spijkerbroek.

Bron | Realsimple.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant