Word abonnee

Kies n煤 voor een abonnement met korting

Abonneer n煤 met korting

Tips & Tricks

Z贸 houd je je huis schoon in slechts 10 minuten per dag

zo-houd-je-je-huis-schoon-in-slechts-10-minuten-per-dag.jpg

Niemand staat te trappelen om urenlang schoon te maken. Gelukkig beweren schoonmaakexperts dat dit ook helemaal niet hoeft. Goed nieuws dus voor de mensen die niet van schoonmaken houden! Als je het slim aanpakt, is je huis binnen tien minuten schoon.

Hoe je dat doet, je huis binnen zo’n kort tijdsbestek schoonmaken? Dat legt schoonmaakexpert Katrina Keith uit aan Well + Good.

Plannen

Schoonmaakexpert Katrina Keith, eigenaar van schoonmaakbedrijf Molly Maid van DFW Metro Northwest, zegt dat als je een paar trucjes achter de hand hebt, je met minimale moeite en inspanning je huis netjes kunt houden. Het enige dat nodig is om je huis snel schoon te maken, is vooruit plannen en de kleine dingen doen die een groot verschil maken. Ze deelt haar beste tips om ook jouw huis effici毛nt schoon te kunnen maken 茅n houden.

1. Multitasken

Multitasken is van groot belang als je effici毛nt wilt schoonmaken. Het is de moeite waard om uit te zoeken welke klusjes tegelijkertijd gedaan kunnen worden. Tijdens het douchen kun je prima de douchewand schoonmaken, je kunt de was in de machine doen terwijl je koffie zet of het aanrecht schoonmaken terwijl je wacht op de waterkoker. Door je takenlijst zo te organiseren dat multitasken mogelijk is, krijg je meer gedaan in dezelfde tijd.

2. Ruim gelijk op

Een eenvoudige manier om tijd te besparen is door het gelijk op te ruimen. En dan vooral in de keuken, een van de meest rommelige plekken in huis. Heb je iets gemorst? Pak een doekje. Heb je de blender gebruikt? Was deze gelijk af. Doe dit ook tijdens het bakken en koken. Staat iets in de oven of te pruttelen op het vuur? Spoel de rest wat je gebruikt hebt af en zet in de vaatwasser. Neem na het eten een paar minuten de tijd om het fornuis en de oven schoon te vegen. Dit bespaard op lange termijn tijd, niets is namelijk zo vervelend als aangekoekt eten.

Lees ook
Z贸 kun je keukenapparaten goed en veilig schoonmaken

3. Opruimrondje

Voeg een opruimrondje toe aan je avondroutine. Gedurende de dag lijkt namelijk alles vanzelf door het huis te slingeren. In de avond kun je dit allemaal weer op hun plek zetten. Denk aan tijdschriften, kussens op de bank, sleutels, post en speeltjes. Leg alles terug op de plek waar het hoort en binnen een handomdraai ziet het er opgeruimder uit. Zo begin je de volgende dag je ochtend ook veel opgeruimder.

4. Schema

Het schoonmaken van je hele appartement of huis kost veel tijd. Keith raadt aan om iedere dag tien minuten uit te trekken voor 茅茅n bepaalde kamer. Je verspreidt op deze manier klusjes over de hele week. Op maandag doe je bijvoorbeeld de badkamer, dinsdag de keuken, woensdag de woonkamer. Bedenk zelf een schema waar jij je prettig bij voelt. Als je het bijhoudt, word je nooit geconfronteerd met een lijst met taken die zo lang is dat je er een heel weekend voor uit moet trekken. Daarnaast geeft het opruimen ook een dagelijkse dosis voldoening.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Well + Good
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, z贸nder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, 贸f je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant