Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Scheerschuim is handiger dan je denkt…

scheerschuim-is-handig.jpg

Bij scheerschuim denk je natuurlijk aan scheren, maar je kunt het ook inzetten als schoonmaakmiddel. De HouseholdHacker geeft vijf tips! 

Piepende deuren

Begint je deur te piepen bij het openen? Spuit wat scheerschuim op de scharnier en wrijf het goed in met een doek. Je zult zien dat je daarna geen last meer hebt van piepende deuren.

Kalk op kranen

Scheerschuim kan ook gebruikt worden om kalkaanslag op kranen te verwijderen. Door wat scheerschuim op de kraan te spuiten en het goed in te wrijven met een doek, gaat de kraan weer volop glimmen.

Vlekken

Geknoeid met saus op je kleding? Wrijf de vlek in met scheerschuim. Boen het schuim goed in met een schuursponsje. Na een paar minuten is de vlek niet meer zichtbaar. Ook geschikt voor vlekken op tapijt.

Beslagen spiegels

Stoor je je ook altijd aan die beslagen spiegel na het douchen? Door de spiegel eerst met scheerschuim in te smeren en het vervolgens te verwijderen met een droge doek, heb je nooit meer last van een spiegel die beslaat. Echt waar!

Verf op je handen

Met terpentine kun je snel verf van je handen verwijderen, maar net zo effectief is scheerschuim. Spuit wat schuim op de plek waar de verf zit en verwijder het daarna met water. Weg verf!

Heb jij ook een verrassende truc met scheerschuim? 

Ook interessant