Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Superschoonmaaktip: dit goedkope middeltje laat rvs weer blinken

rvs-schoonmaken-met-dit-goedkope-middeltje-is-het-supermakkelijk.jpg

Kinderhandjes en rondspetterend vet kunnen ervoor zorgen dat roestvrij staal (rvs) van je sanitair of keuken bevlekt en bedoezeld raakt. Hoe kun je rvs het best schoonmaken?

Dit schoonmaakmiddeltje, dat je heel snel en simpel zelf maakt, helpt! En daarnaast hebben we nog meer tips hoe je rvs kunt schoonmaken.

Rvs schoonmaken

Dit heb je nodig:

  • een pak zuiveringszout (baking soda)
  • een fles vloeibare zeep (Driehoek)
  • een flesje glycerine (bij drogist of apotheek)

Zo maak je het:

Meng driekwart kopje zuiveringszout met een kwart kopje vloeibare zeep en een theelepeltje glycerine en roer tot je een smeuïge pasta hebt.

Zo gebruik je het:

Gebruik een klein beetje van de pasta, doe het op een doekje en poets hiermee je sanitair en roestvrijstalen pannen mooi schoon. Pas wel op met gelakte en aluminium oppervlakken of oppervlakken die snel krassen. Bewaar het schoonmaakmiddel in een pot met deksel.

Lees ook
Oven schoonmaken: met deze tips is het een klusje van niks

Meer handige tips om roestvrij staal te laten glanzen

  1. Een roestvrijstalen afzuigkap kun je weer laten glanzen door ’m na het schoonmaken in te wrijven met glansspoelmiddel voor de vaatwasser.
  2. Vingerafdrukken en vlekken op rvs kun je met olijfolie laten verdwijnen. Doe een klein beetje olijfolie op een keukenpapiertje en wrijf zachtjes rond.
  3. Roestvrijstaal, bijvoorbeeld de binnenkant van een koffiepot of een aangekoekte pan, kun je ook mooi schoon krijgen met een sponsje met biotex.
  4. De aanslag op het fornuis of de afzuigkap is meestal vet en door vet gebonden vuil, en vet lost het beste door vet op. Breng wat goedkope slaolie op keukenpapier aan en wrijf hiermee het rvs schoon. Door het lichte vetlaagje dat achterblijft, krijgt nieuw vuil ook minder vat op het materiaal.
  5. Wil je jouw rvs niet alleen schoonmaken, maar ook laten glimmen? Doe dan een paar druppels meubelolie op een doekje en wrijf het hiermee op. Ook babyolie en lampenolie worden als tip hiervoor genoemd.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | De Huishoudcoach, Flaironline, Mamaenzo, Oma Weet Raad
Beeld | iStock

Ook interessant