Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Rouwrandjes onder je nagels voorkomen tijdens het tuinieren? Gebruik deze handige tip

rouwrandjes-onder-je-nagels-voorkomen-tijdens-het-tuinieren-gebruik-deze-handige-tip.jpg

Je groene vingers vies maken tijdens het tuinieren hoort er natuurlijk een beetje bij, maar na al dat wroeten in de aarde lijken die rouwrandjes onder je nagels vaak met geen mogelijkheid meer weg te gaan. En omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, delen we de simpele oplossing voor dit probleem. 

Het geheime hulpmiddel heb je waarschijnlijk al in huis.

Rouwrandjes onder je nagels voorkomen

Om te voorkomen dat je nadat je in de tuin hebt gewerkt nog eindeloos staat de boenen om die rouwrandjes onder je nagels vandaan te krijgen, is het tijd om er een blok zeep bij te halen. Krab voordat in de tuin aan de slag gaat een paar keer over het zeepblok, zodat er zich onder je nagels een laagje zeep ophoopt. Door de zeep een klein beetje nat te maken blijft dit nog beter onder je nagels zitten.

Je kunt het zeepblok ook langs je nagelriemen wrijven, zodat zich ook hier geen aarde kan vasthechten. Je kunt in plaats van een zeepblok ook een laagje groene zeep of vaseline gebruiken. 

Shampoo

Is het kwaad al geschied en heb je toch de zwarte rouwrandjes onder je nagels staan? Dan kun je je handen het beste wassen met een ruime hoeveelheid shampoo voor je haren, dit werkt vaak beter dan normale zeep. 

Lees ook: Dít zijn de 8 gezondheidsvoordelen van tuinieren

Weken 

Werkt ook de shampoo niet? Maak dan een sopje van warm water en waspoeder, en laat je handen hier even in weken. Daarna kun je het makkelijk weer wegwassen of eventueel een nagelborsteltje gebruiken om de restante onder je nagels weg te halen.

Bron | Plant plezier, Oma Weet Raad
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant