Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Dít is waarom je een kopje rijst in je kledingkast moet zetten

pz3r4j063510_selected_wide_1200.jpg

Rijst is een product dat iedereen wel in het keukenkastje heeft staan. Wist je dat je rijst ook heel goed voor in je kledingkast kunt gebruiken?

Pak maar snel een pak rijst uit het keukenkastje, zodat jij je kledingkast lekker fris kunt laten ruiken.

Rijst to the rescue

Rijst wordt niet alleen veel in de keuken gebruikt voor bijvoorbeeld curry’s en nasi. Ook kun je het gebruiken als je telefoon in het water is gevallen. Je legt je telefoon in een schaaltje met rijst en het vocht wordt op deze manier opgenomen. En rijst kent nog veel meer hacks.

Vocht opnemen

Kledingkasten kunnen vochtig zijn doordat je woning bijvoorbeeld erg vochtig is. Of misschien hang je je kleding wel te snel terug in de kast terwijl het eigenlijk nog vochtig is van de was. Je kleding gaat muffig ruiken in een vochtige omgeving en ook kan er schimmel ontstaan. Dit is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen, want iedereen wilt een lekker ruikende en frisse kledingkast.

Geuren creëren

Doordat het kopje rijst vocht opneemt uit de ruimte, wordt tegelijkertijd de lucht opgefrist. Door een aantal druppels etherische olie toe te voegen aan de rijst gaat het heerlijk ruiken. Dure geurzakjes zijn dus niet langer nodig. Je kunt gewoon zelf je eigen geuren maken met behulp van oliën zodat het lekker gaat ruiken in je kledingkast.

Lees ook:
Dít is waarom je beter azijn kunt gebruiken in plaats van wasverzachter

Hoe maak je het?

Om je kledingkast weer fris te laten ruiken heb je een kopje witte rijst, een geurende olie (bijvoorbeeld lavendel) en een schaaltje om het in te doen nodig. Je mengt de rijst met vijftien tot twintig druppeltjes olie. Span met een elastiekje een stukje stof over de opening van het schaaltje, zodat de rijst er niet uitvalt. Zet het schaaltje vervolgens in de kledingkast op een plek waar er geen kinderen of huisdieren bij kunnen.

Vervang het schaaltje rijst na een aantal maanden en zo heb jij altijd een lekker ruikende en frisse kledingkast!

Bron | Tiphero.com
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant