Tips & Tricks

Een rijpe mango herkennen én snijden: zo doe je dat

een-rijpe-mango-herkennen-en-snijden-zo-doe-je-dat.jpg

Met rijpe, zoete mango’s kun je eindeloos veel lekkere recepten maken voor je ontbijt, lunch en diner. We leggen uit hoe je een rijpe vrucht herkent én hoe je mango het beste kunt snijden.

Het vruchtvlees van een rijpe mango is sappig, romig geel of lichtoranje van kleur en voelt vezelig tot bijna boterzacht aan. De vrucht smaakt friszoet en verspreidt een zoete geur. De pit is plat, hard en zit goed aan het vruchtvlees vast.

Een rijpe mango herkennen

Maar hoe weet je in de supermarkt nou of je zo’n rijp exemplaar te pakken hebt? Je kunt op een aantal dingen letten. Een mango is pas rijp als de schil lichtjes meeveert als je deze indrukt. Ruikt de vrucht zelfs mét schil lekker zoet? Ook dan kun je hem eten. De kleur van de schil zegt trouwens niet zo veel over de rijpheid. Mango’s rijpen door bij kamertemperatuur, bewaar ze daarom op de fruitschaal.

Mango snijden

Is je mango helemaal gerijpt en is het tijd om hem op te eten? Dan is het wel zo handig als je weet hoe je het beste een mango kunt snijden. In de onderstaande stappen en video leggen we het duidelijk uit.

Stap 1: Druk de mango in. Veert hij goed mee? Dan is hij rijp.

Stap 2: Zet de mango op z’n zij en snijd aan beide zijden langs de pit.

Stap 3: Kerf de helften in en keer ze daarna om.

Stap 4: Ga nu met een scherp mes langs de schil en je krijgt mooie blokjes.

Stap 5: Snijd dan ook de rest van het vruchtvlees langs de pit in blokjes.

Beeld | iStock
Video | Nova Letschert

Ook interessant