Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Na het klussen nog verf over? Dít kun je ermee doen

na-het-klussen-nog-verf-over-dit-kun-je-ermee-doen.jpg

Als je regelmatig verft, heb je in de loop van de tijd verschillende soorten verf over. Maar in een klein blikje zitten nog zo veel mogelijkheden. Zonde om weg te gooien! Ga aan de slag met onderstaande ideeën en verbeter je inrichting op een creatieve manier.

Verf is namelijk erg lang houdbaar.

Verf over

Door accessoires in je huis dezelfde kleur te geven als de muur, creëer je eenheid in je interieur. Plantenpotten, fotolijstjes en vazen kun je op deze manier een nieuwe leven geven en het fleurt meteen je interieur op. Geef de items in zijn geheel een andere kleur of laat je creativiteit de vrije loop door de items te voorzien van gekleurde vlakken, stippen of strepen.

Lees ook:
Je huis een make-over geven? Déze kleur verf past het beste bij jouw sterrenbeeld

Oud meubilair

Ook grotere meubelstukken of vintage meubels van de kringloop kun je voorzien van een nieuwe kleur. Denk aan het verven van het blad van de eettafel of bijzettafel, stoelen of kastjes. Deze eigen, zelf opgeknapte meubels zijn uniek doordat je er zelf je eigen draai aan hebt gegeven.

Binnenkant van een open kast

Door de binnenkant van een glazen kast te schilderen, laat je de items die erin staan nog beter naar voren komen. Omdat je alleen de binnenkant schildert, kan dat prima met wat restjes verf. Een goede tip: verf de binnenkant van de glazen kast in dezelfde kleur als de muur waar de kast tegenaan staat. Op deze manier ontstaat er eenheid en rust.

Creëer kleurvlak(ken)

Door met een andere kleur op je muur een vlak te schilderen, kun je de plek extra benaderukken. Afhankelijk van de hoeveelheid verf die je over hebt, kun je de grootte van het vlak bepalen. Verf bijvoorbeeld een vlak achter je bed, achter je bureau of achter de televisie om dit af te scheiden van de rest van de ruimte. Dit werkt vooral goed in kleinere ruimtes, omdat het de wand breekt.

Verf bewaren

Verfblikken kun je het beste bewaren op een houten plank in de gangkast of kelder. Hier zijn de temperatuurwisselingen niet groot, waardoor het langer mee gaat. Doe bij voorkeur een stukje plastic huishoudfolie over het blik en doe dan de deksel erop. Het kan namelijk nooit kwaad om een klein beetje verf over te houden. Stel er raakt iets beschadigd of je wilt aan de slag met het verven van accessoires, dankun je het meteen bijwerken.

Heb je nog een pot verf over? Aan de slag met schuren, schilderen en stylen!

Bron | Eigen Huis & Tuin
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant