Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Praktische tips voor het verhuren van je eigen huis

vrouwwoonkamer.jpg

Als je voor de eerste keer je huis gaat verhuren, is dat best spannend. Daarom kiezen sommige mensen ervoor om de verhuur en alles wat daarbij komt kijken uit te besteden aan een servicebureau zoals 60days.nl. Zij bieden huiseigenaren een gegarandeerd bedrag en betalen één week voor vertrek uit. Zelf aan de slag? Met deze tips van David van Tiel van 60days.nl ben je goed voorbereid.

Zorg voor een goede beschrijving op de verhuursite

,,Zet niet alleen je huis en de faciliteiten op een rijtje, maar ook de huisregels 
en de verwachtingen die je hebt van je gasten. Wees niet bang om je eigen wensen uit te spreken. Wil je niet dat 
er binnen wordt gerookt? Of vind je het misschien gezellig om je gasten tijdens hun verblijf te ontmoeten voor een lunch? Geef het aan.”

Licht je buren in

,,Het is wel zo netjes om je buren in 
te lichten over je tijdelijke gasten. Bovendien kunnen ze zo een oogje in het zeil houden tijdens je afwezigheid. Zorg dat de buren je telefoonnummer hebben en vraag of de gasten in geval van nood bij hen mogen aankloppen.”

Schat je gasten goed in

,,Een jong stelletje, een ouder echtpaar, een gezin… Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat zij rustige gasten zijn. Informeer naar het reisdoel en probeer vooraf via social media en de telefoon contact te leggen. En doe er je voordeel mee dat niet alleen accommodaties en verhuurders, maar óók de huurders op verschillende verhuursites worden 
beoordeeld. Als je twijfelt: niet doen!”

Berg kostenbaarheden op

,,Leg sieraden, bankpasjes of papieren niet in het zicht of leg ze in een kast. Waarschijnlijk niet nodig, maar waarom zou je ze onnodig laten slingeren?”

Vervang je matras en dekbed

,,Sommige verhuurders hebben er geen probleem mee dat er gasten in hun bed slapen. Toch een onprettig idee? Vervang dan je matras en leg 
een ander dekbed op bed.”

Denk aan hygiëne en gemak

,,Zorg voor shampoo, zeep, minimaal twee handdoeken per gast en ga voor de wereldstekker!”

Heb jij je huis wel eens verhuurd? Is dat bevallen of juist niet? Wij zijn benieuwd naar je ervaringen. Laat je reactie hieronder achter.

M25 Cover_72dpiWil je meer weten over het verhuren of ruilen van je huis als tijdelijke vakantiewoning? Je kunt er alles over lezen in Margriet 25. Heb je dit nummer gemist? Ga dan naar Tijdschrift365.nl.

Ook interessant