Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zó krijg je je plastic bakjes weer brandschoon

plastic-bakjes.jpg

Plastic bakjes zijn hartstikke handig om etensresten in te bewaren, maar soms kan er een lelijke waas in blijven hangen die je er zelf met de vaatwasser niet uit krijgt. Wat kun je hier het best tegen doen? En hoe krijg je die vervelende geurtjes weg die ook soms in de bakjes blijven zitten?

Wij leggen het je hier uit.

Nare geurtjes

Hoe goed je ook schrobt, soms krijg je bepaalde geurtjes er gewoon niet uit. In zo’n geval kan een oude krant uitkomst bieden. Scheur wat bladzijden los en maak er propjes van. Stop deze een nachtje in de plastic bakjes en spoel ze de volgende dag goed af. De kans is groot dat de geurtjes dan weg zijn. Heeft dit niet geholpen? Dan kun je ook wat zout op de bodem van de bakjes strooien en dit aanvullen met heet water. Laat het een nachtje staan met het deksel erop en spoel het de volgende dag goed af.

Lelijke vlekken

Heb je een bakje waar je de rode waas van bijvoorbeeld spaghettisaus maar niet uit krijgt? Pak er dan eens een citroen bij en pers deze uit. Verdeel het sap over de bodem van je plastic bakje en doe het deksel er weer op. Schud even flink het bakje heen en weer om de aanslag te verwijderen. Schijnt het zonnetje? Zet het bakje met het citroenwater dan ook nog even in het zonlicht. Laat het een tijdje staan en spoel daarna het bakje na met water en afwasmiddel.

Scheutje olijfolie

Heb je geen citroen in huis? Strooi dan en klein beetje bicarbonaat in het plastic bakje en voeg warm water toe tot je een papje krijgt. Schrob vervolgens met een klein borsteltje, bijvoorbeeld een tandenborstel, de aanslag weg en klaar is Kees! Wat trouwens ook nog weleens wil helpen, is olijfolie. Giet een scheutje olijfolie op een stukje keukenpapier en veeg de vlekken weg.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Libelle.be
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant