Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Dít is waarom je je planten ijsklontjes zou moeten geven

dit-is-waarom-je-je-planten-ijsklontjes-zou-moeten-geven.jpg

De kans is groot dat jij je planten af en toe water geeft met een gieter of een glas water. Niks mis mee, maar als je het moeilijk vindt om de juiste hoeveelheid water te geven, dan hebben wij misschien de oplossing voor je. Je kunt je planten namelijk ook ijsklontjes geven.

Dat maakt het namelijk een stuk makkelijker om de precieze hoeveelheid water af te meten.

Verdrinking

Veel planten gaan niet alleen dood omdat ze te weinig water krijgen, maar juist ook omdat ze te veel water krijgen. Vooral vetplanten kunnen daar slecht tegen: dan gaan ze rotten. Maar hoe weet je nu hoeveel water je je planten precies moet geven?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Perfecte hoeveelheid ijsklontjes

IJsklontjes zijn daarom dus een uitkomst, omdat je zo heel precies kunt afmeten hoeveel water je plant nodig heeft. Een ijsklontje bevat standaard een inhoud van 15 milliliter. Zo kun je precies uitrekenen hoeveel ijsklontjes je een plant moet geven om aan de juiste hoeveelheid water te voldoen. Hoeveel water een plant nodig heeft, staat vaak op het verzorgingskaartje dat je erbij krijgt, of het is op internet op te zoeken.

Beter absorberen

Een ander voordeel van ijsklontjes is dat ze langzaam smelten, waardoor de plant meer tijd heeft het water te absorberen voordat het de bodem bereikt. Vooral wanneer de pot een bodem met afvoergaatjes heeft, kan dit er nog weleens voor zorgen dat de plant niet genoeg water op kan nemen. Kortom: leg één keer per week de juiste hoeveelheid ijsklontjes op de aarde van je planten, en ze zullen je dankbaar zijn. Pas wel op met hele tropische planten, omdat deze vaak minder goed tegen ijskoud water kunnen.

Bron | Roomed.nl
Beeld | iStock

Op zoek naar nieuw groen voor in de tuin? Deze leuke Mediterrane fruitboompjes geven je tuin een zomerse sfeer.

BESTEL HIER

Ook interessant