Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Handig: zo verwijder je de pit uit een avocado zonder mes

pit-avocado-verwijderen-zonder-mes.jpg

Zit jij ook altijd te stoeien om de pit uit een avocado te krijgen? Met een mes kan het een behoorlijk gevaarlijk klusje worden. Er belanden zelfs mensen op de spoedeisende hulp met ‘avocadoletsel’. Vaak is de pit van een avocado glad, waardoor een mes makkelijk doorschiet in je handpalm. Maar gelukkig is er een heel handig trucje om de pit ook zonder mes (en gevaar voor eigen leven) uit een avocado te verwijderen. We leggen het je uit. 

Je hebt er zelfs geen andere keukentools voor nodig. 

De pit uit een avocado verwijderen zonder mes

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie is ‘avocadoletsel’ een groeiend probleem. Steeds meer mensen belanden op de spoedeisende hulp vanwege het ontpitten van een avocado. Daarom kun je het mes voortaan beter in de keukenla laten liggen. Er bestaan tegenwoordig allerlei handige keukentools om de pit uit een avocado te verwijderen zonder dat je daar een mes voor nodig hebt, maar ook als je die niet hebt is de oplossing simpel. Het enige wat je nodig hebt om de pit eruit te krijgen zijn namelijk je vingers. 

Lees ook: Met dít trucje houd je een geopende avocado veel langer vers

Voor dit trucje moet je uiteraard wel eerst voorzichtig de avocado door midden snijden. Maar daarna kan het mes weg. Zet daarna je wijs- en middelvinger om de pit heen. En vervolgens kun je de pit met je duim van onderaf uit de vrucht duwen. Hoe makkelijk kan het zijn? In de onderstaande video wordt deze lifehack door TikTok-gebruiker @_mynameischo uitgelegd en vervolgens zien we een reeks aan mensen die de hack zelf uitproberen en zich verbazen over hoe simpel dit gaat. 

Bron | 24Kitchen, Instagram
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant