Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Dit is hoe je je peper-en-zoutstel eigenlijk hoort te gebruiken

dit-is-hoe-je-je-peper-en-zoutstel-eigenlijk-hoort-te-gebruiken.jpg

Dat er achter zoiets simpels als een peper-en-zoutstel een bepaalde techniek zou zitten, hadden wij ook niet verwacht. Maar grote kans dat ook jij dit altijd al verkeerd gebruikt.

Een beetje schudden aan je peper-en zoutstel is dus blijkbaar niet hoe het hoort. 

Het klassieke peper-en-zoutstel 

Dat zout en peper twee dingen zijn die echt niet in je keuken mogen ontbreken, dat hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Al sinds jaar en dag is dit de standaard basisuitrusting om je eten op smaak te krijgen. Vandaar dat we even twee keer moesten kijken toen bleek dat we deze klassiekers blijkbaar al die tijd al fout gebruiken.

Of je nu een potje hebt waarbij je heel hevig heen en weer moet schudden of een nieuwe soepele variant, maakt niet uit. Schudden is namelijk niet de oplossing. Dit trucje heeft alles te maken met het ribbelrandje aan de onderkant van je peper-en-zoutstel. 

Lees ook: 9 verrassende manieren waarop je zout óók kunt gebruiken

De techniek

Hoe het dan werkt? Je hoort de vaatjes met de ribbels blijkbaar over elkaar heen te wrijven. Deze heuse keukenhack kwam onlangs voorbij op Facebook en heeft onze ogen geopend. Het werkt als volgt: je houdt het vaatje op de kop en wrijft hier met de onderkant van het andere vaatje overheen. Maak een draaiende beweging en je zult zien dat er ineens veel meer peper en zout uit je vaatjes komt. Dat is een heel stuk efficiënter dan dat eindeloze geschut voor een paar korreltjes. 

Trucje delen 

Gelukkig waren we niet de enige die dit simpele trucje nog niet kenden, want zodra dit filmpje op het internet verscheen ging Twitter en Facebook los. Het filmpje waarin deze keukenhack te zien is, werd al meer dan 19 miljoen keer bekeken. Goede kans dat de rest van jouw gezin dit trucje ook nog niet kent, kun je vanavond even de show stelen met je peper-en-zoutstel.

Salt and Pepper Shaker Secret

You've been doing it wrong your entire life 😱

Posted by VT on Saturday, December 29, 2018

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Grazia, Facebook
Beeld | iStock

Ook interessant