Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Vier opruimtips waarmee het je deze keer wél gaat lukken

met-deze-vier-tips-voor-opruimen-gaat-het-je-deze-keer-wel-lukken.jpg

Van je kledingkast tot je bureau en van het keukenkastje tot de logeerkamer: er is niets zo moeilijk als álle ruimtes in je huis opgeruimd houden. Door de jaren heen verzamel je flink wat spullen en op den duur puilen je kasten uit. Het kan dan ontzettend opluchten om de boel eindelijk een keer uit te zoeken en te ordenen.

Dat is niet iedereens favoriete klus (snappen we helemaal) en daarom geven wij je vier handige tips waarmee het voortaan wél lukt.

1. Begin klein als je start met opruimen

Soms wil je zó veel tegelijk doen dat je niet weet waar je moet beginnen… en dan doe je lange tijd helemaal niets. Het kan helpen om je dan voor te nemen dat je niet alles in één keer hoeft te doen. Begin klein met een plek of kamer waar je je het meest aan stoort en splits eventueel die kamer zelfs in ‘zones’. Als je elke keer een stukje doet, is het veel overzichtelijker dan dat je alles tegelijk aan wilt pakken.

2. Creëer een voorraadkast of -kist

Deze tip is vooral handig voor mensen die pakken sap altijd in drievoud kopen of weer een zak pasta meenemen omdat ze dachten dat er niet meer in huis was. Als je een voorraadkast (of als je dat niet hebt een kist of doos) gebruikt voor al je voorraad en die lekker weg stopt, geeft dat je veel meer rust in je gewone keukenkastjes. Sterker nog: als je alles op je kastplanken ook daadwerkelijk kunt zien, is de kans veel groter dat je de spullen ook echt gebruikt. Het loont om het daar rustig te houden met alleen de producten die je op dat moment gebruikt. Is iets op? Dan vul je het aan vanuit je voorraad.

Lees ook
Déze producten uit je keukenkastje kun je beter weggooien

3. Gebruik je garagedeuren

Heb je een garage? Mooi, dat betekent dat je veel plek hebt om op te bergen. Doe dat vooral aan de wanden met handige opberghaken of -rekken voor aan de muur. Ideaal voor alle spullen waarvan je niet weet waar je ze kwijt moet, bijvoorbeeld de stofzuiger, dweil, bezem of hark. Buitenspeelgoed van je (klein)kinderen kun je hier ook mooi kwijt.

4. Onthoud dat opruimen niet in één keer hoeft

Als je een bepaalde ruimte wilt opruimen staat dat vaak als een groot ding op je to do-list, waardoor je er niet alleen als een berg tegenop ziet, maar het ook nog veel groter lijkt dan het is. Zoals bij punt 1 ook al gezegd: je hoeft niet in één keer alle ruimtes te doen. Het is namelijk (helaas) niet zo dat je als je het af hebt helemaal klaar bent, want er komen altijd weer spullen bij. Zie het dus als een oefening die elke keer een beetje terugkomt en doe elke keer een stukje. Zo wen je eraan, wordt het minder vervelend en houd je je huis stukje bij beetje netjes.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief. 

Bron | PureWow
Beeld | Getty Images

Ook interessant