Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

7 tips om je slaapkamer opgeruimd en netjes te houden

7-makkelijke-tips-voor-een-nette-en-opgeruimde-slaapkamer.jpg

Na een dag hard werken verlangen we allemaal naar een goede nachtrust. Het is dan wel zo fijn als je in een nette en schone slaapkamer neer kunt ploffen. Wij geven je zeven tips voor een nette en opgeruimde slaapkamer. 

En het kost je echt niet veel tijd; in slechts tien minuten oogt je slaapkamer weer netjes en fris.

1. Ruim je kledingstoel op

Het is inderdaad heel erg handig om een vaste dumpplek voor je kleding te hebben, en ook wij maken ons hier schuldig aan. Maar we moeten toegeven dat die rommelige kledingstoel een doorn in het oog is. Vouw daarom je kleding op en berg het netjes op in je kledingkast. Je kunt er ook voor kiezen om je kleding op te hangen aan een kledingrek. Zo kreukt je kleding ook minder snel dan wanneer je het opvouwt.

2. Bloemen en planten

Bloemen en vooral kamerplanten zijn op dit moment helemaal in. Niet alleen fleuren ze je woonkamer op, maar ook in de slaapkamer komen ze goed tot hun recht. Het staat niet alleen leuk, er zijn ook kamerplanten die een luchtzuiverende werking hebben. Heb je geen groene vingers? Kies dan voor nepplanten of -bloemen.

3. Kies voor wit beddengoed

Wanneer je lichte kleuren gebruikt, geeft dat de kamer gelijk een frisse uitstraling. Daarnaast doen witte lakens ons denken aan een schoon hotel en geeft het ons rust. Redenen genoeg dus om voor wit beddengoed te kiezen.

Lees ook: Grote kans dat je dít item in je slaapkamer nooit wast

4. Laat je bed netjes achter

Maak elke ochtend na het opstaan gelijk je bed netjes op. Zo oogt je slaapkamer altijd netjes. Je hoeft je bed niet helemaal op te maken, want het is ook belangrijk om je bed elke dag te luchten. Sla daarom je bed netjes open en maak je het aan het begin van de avond weer netjes op. Zo stap je elke avond in een schoon en fris bed.

5. Zorg dat je slaapkamer fris ruikt

Wanneer je bed fris ruikt, is het wel zo fijn als dat voor de rest van je slaapkamer ook geldt. Dit kun je doen door planten of bloemen neer te zetten, maar ook door het gebruik van geurspray of geurstokjes. Wanneer je voor geurstokjes kiest heb je het meeste profijt, omdat deze het langst hun geur blijven verspreiden.

6. Geen huisdieren in je slaapkamer

Voor sommige mensen is het een must om elke nacht hun bed met hun huisdier te delen. Maar echt heel fris is het niet. Ze laten namelijk hun haren, bacteriën en geur achter. Laat daarom je trouwe viervoeter in de woonkamer of op de gang slapen.

7. Ruim je nachtkastje op

Een nachtkastje is natuurlijk handig en onmisbaar in je slaapkamer. Maar het wordt al snel een opbergplek voor allerlei spullen die er niet thuis horen. Zorg er daarom voor dat je nachtkastje netjes en opgeruimd blijft.

Bron | Eigen Huis & Tuin 
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant