Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Gooi de onderkant van een bosui niet weg: dit kun je er mee doen

onderkant-van-een-bosui.jpg

Belandt de onderkant van een bosui bij jou ook altijd in de vuilnisbak? Zonde. Met dit handige trucje haal je voortaan meer uit je bosui. En daardoor hoef je voorlopig voor de groene smaakmaker ook niet meer naar de supermarkt. 

Vanaf nu altijd je eigen bosui kweken? Zo makkelijk is dat.  

De onderkant van een bosui

De onderkant van de bosui heeft geen lekkere smaak, dus niet gek dat je ‘m normaal gesproken weggooit. Toch kun je dit kontje heel handig gebruiken om weer een nieuwe voorraad bosui te kweken. En dat al binnen tien dagen. Daar heb je niet eens groene vingers voor nodig, want het enige wat je naast het kontje gebruikt is een glaasje water. 

Zo werkt het

Zorg dat je bij het snijden van de bosui ongeveer vijf centimeter van de onderkant overhoudt. Deze zet je vervolgens in een glas gevuld met water tot de bosui net niet onder staat. Dit laat je vervolgens staan. Je kunt het glas met de onderkant van de bosui het best op een vensterbank in het daglicht zetten. Al binnen een paar dagen zul je zien dat je bosui weer flink begint door te groeien. Vervang om de paar dagen het water. Na tien dagen kun je de bovenkant van de bosui opnieuw gebruiken voor al je gerechten. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Lees ook: Deze kruidenplantjes kun je het hele jaar door binnenshuis kweken

Bosui bewaren

Bosui is dol op zonlicht, daarom groeit ‘ie ook het beste als je het glas met water en de onderkant van de bosui voor het raam zet. Zo groeit je bosui niet alleen het snelst, maar zo blijft ‘ie ook het langst vers. Je kunt bosui dus beter niet in een koelkast bewaren. Wil je dit toch doen? Zet de bosui dan ook in een glas met water in de koelkast en de sluit de opening van het glas af met een stukje plastic. Je kunt de bosui ook in een beetje vochtig keukenpapier rollen en vervolgens in een afsluitbaar plasticzakje in de koelkast leggen. Met deze methode blijft je bosui nog een week lang vers. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | 24Kitchen, Purewow
Beeld | iStock

M19

Margriet 19 is nu te koop. Kun of wil je liever niet naar de winkel te gaan? Online bestellen kan ook heel gemakkelijk en veilig via deze link. Je krijgt ‘m ook nog eens gratis thuisbezorgd!

Ook interessant