Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Hier is dat kleine ‘zakje’ aan de binnenkant van je onderbroek voor

w55ruu866lzm_selected_wide_1200.jpg

Je hebt het vast wel eens opgemerkt: een klein stukje extra stof aan de binnenkant van je onderbroek, dat aan één of twee kanten open is. Waar is dit eigenlijk voor? En heeft het een speciale functie?

Het zit er in ieder geval niet om een extra tampon of inlegkruisje in te bewaren.

Bacteriën

Het vrouwelijk geslachtsorgaan is een van de gevoeligste delen van ons lichaam. De vagina is dan ook snel vatbaar voor prikkelingen die een ontsteking kunnen veroorzaken. Zelfs iets wat zo klein lijkt als een verandering in je zeep of wasmiddel, kan er al voor zorgen dat je vagina uit balans raakt. Het extra lapje stof in de onderbroek zorgt ervoor dat je vagina beter kan ‘ademen’. Met deze extra ventilatie krijgen bacteriën die voor irritaties of schimmelinfecties kunnen zorgen minder kans.

Lees ook
Zo vaak zou je je onderbroeken eigenlijk moeten vervangen

Strakke kleding

Een andere functie van dit extra stukje stof is om de spanning op je vagina te verminderen, wanneer je vaak strakke kleding draagt. Bij het dragen van een strakke spijkerbroek, kunnen de naden zorgen voor irritaties en rode bultjes, omdat er dan veel wrijving ontstaat. Dit is niet heel gek, gezien het feit dat we op een dag veel lopen, fietsen, opstaan en weer gaan zitten. Maar het is wel fijn dat we op deze manier beter worden beschermd tegen deze irritaties. Multifunctioneel dus, zo’n onderbroek.

Bron | Dailymail
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant