Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Hier is dat kleine ‘zakje’ aan de binnenkant van je onderbroek voor

hier-is-dat-kleine-zakje-aan-de-binnenkant-van-je-onderbroek-voor.jpg

Je hebt het vast wel eens zien zitten: een klein stukje extra stof aan de binnenkant van je onderbroek, dat aan één of twee kanten open is. Waar is dit eigenlijk voor?

In ieder geval niet om een extra tampon of inlegkruisje in te bewaren.

Bacteriën 

Het vrouwelijk geslachtsorgaan is een van de gevoeligste delen van ons lichaam. De vagina is dan ook snel vatbaar voor prikkelingen die een ontsteking kunnen veroorzaken. Het lapje in de onderbroek zorgt ervoor dat je vagina beter kan ‘ademen’. Met deze extra ventilatie krijgen bacteriën die voor irritaties of schimmelinfecties kunnen zorgen minder kans.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Strakke kleding

Een andere functie van dit zakje is om de spanning op je vagina te verminderen, wanneer je vaak strakke kleding draagt. Bij het dragen van een skinny jeans, kunnen de naden zorgen voor irritaties en rode bultjes, omdat er dan veel wrijving ontstaat. Dit is niet heel gek, gezien het feit dat we op een dag veel lopen, fietsen, opstaan en weer gaan zitten. Maar het is wel fijn dat we op deze manier beter worden beschermd tegen deze irritaties. Multifunctioneel dus, zo’n onderbroek.

Bron | Ze.nl
Beeld | iStock

Ook interessant