Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zó kun je ervoor zorgen dat je niet meer anoniem gebeld wordt

zo-kun-je-ervoor-zorgen-dat-je-niet-meer-anoniem-gebeld-wordt-margriet.jpg

Als je anoniem gebeld wordt kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om niet op te nemen, maar wat als dit nu zó vaak gebeurd dat je er helemaal klaar mee bent? Wij leggen je hier uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet meer anoniem gebeld kunt worden.

Er zijn namelijk twee dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je anoniem gebeld wordt.

Anonieme beller laten stoppen

Stel nu dat er iemand is die je regelmatig anoniem belt en zodra je opneemt niks zegt. In zo’n geval is het niet per se nodig om de optie van anoniem gebeld te kunnen worden volledig uit te schakelen, je wilt eigenlijk alleen dat de specifieke beller stopt met anoniem bellen. In zo’n geval is het verstandig om contact op te nemen met je provider. Providers hebben hier namelijk een speciale procedure voor, waarbij ze een onderzoek instellen. Zij kunnen de anonieme beller achterhalen en ervoor zorgen dat hij of zij het niet meer doet.

Lees ook: Meldingen uitzetten op je telefoon? Zó doe je dat

Data en tijdstippen bijhouden

Je provider zal je vragen om data en tijdstippen bij te houden waarop je gebeld wordt door het anonieme nummer. Ook zal je een aantal gesprekken moeten opnemen. Je hoeft dan niet per se iets te zeggen, het gaat er om dat je in ieder geval opneemt en daarna weer ophangt. Alleen op deze manier kan de provider namelijk de gegevens van de anonieme beller achterhalen. De provider neemt vervolgens contact op met de provider van de anonieme beller en die zal de persoon verzoeken om ermee te stoppen. Vaak is dit genoeg, omdat de beller dan het gevoel heeft ‘ontmaskerd’ te zijn. De provider mag helaas niet de identiteit van de anonieme beller met je delen: het gaat er dus puur en alleen om dat hij of zij wordt aangesproken op zijn gedrag.

Ervoor zorgen dat je niet anoniem gebeld kunt worden

Mocht je nu niet per se een anonieme stalker hebben, maar het gewoon niet fijn vinden om door anonieme bellers te kunnen worden gebeld, dan kun je ervoor kiezen om ze te blokkeren op je telefoon. Houd er alleen wel rekening mee dat er ook belangrijke organisaties zijn die alleen anoniem bellen en dat je dan dus niet meer door hun gebeld kunt worden. Hieronder kun je per telefoon een uitleg vinden hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet meer anoniem gebeld kunt worden.

iPhone:

  • Ga naar ‘Instellingen’
  • Ga naar ‘Telefoon’
  • Schakel de optie ‘Houd onbekende bellers stil’ in.

Android:

  • Open de ‘Telefoon’-app
  • Druk op de drie puntjes rechtsboven
  • Ga naar ‘Instellingen’
  • Ga naar ‘Nummers blokkeren’
  • Kies daar ‘Onbekende bellers blokkeren’

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron |Radar
Beeld |Getty

Ook interessant