Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Huh: blijkbaar doen we dit massaal verkeerd tijdens het dweilen

dweilen-warm-water.jpg

Het lijkt geen hogere wiskunde, maar tijdens het dweilen is er blijkbaar één fout die bijna iedereen maakt. Dweilen doen de meeste mensen namelijk met een sopje met warm water. En dat is dus niet de bedoeling. Maar waarom eigenlijk? 

En hoe moet het dan wel? 

Dweilen met warm water 

Het lijkt het meest logisch om voor het dweilen en sopje met schoonmaakmiddel en warm water te gebruiken. Toch is dit volgens Anoesjka Imambaks, eigenaresse van huishoudservice ‘Maid at Home’, de meest gemaakte fout. Dat komt omdat warm water sneller verdampt, waardoor er zeepresten van het schoonmaakmiddel achterblijven op de vloer. En die resten zorgen er vervolgens voor dat je strepen op de vloer krijgt. Ook kan je vloer hierdoor gaan plakken. 

Koud dweilen 

De oplossing is heel simpel: dweil voortaan met een sopje van koud water en een klein beetje allesreiniger. Wees echt zuinig met je schoonmaakmiddel. Zo wordt je vloer goed schoon en heb je geen last meer van strepen of plakkende zeepresten. 

Lees ook: Déze 7 plekken vergeten we vaak tijdens de grote schoonmaak

Vaste banen 

Een andere tip om strepen te voorkomen, is door in vaste banen te dweilen. Probeer dit zo recht mogelijk te doen. Zo weet je ook meteen dat je elk plekje van de vloer hebt gehad. 

Gedweilde vloer droogmaken 

Klaar met dweilen? Veel mensen laten de vloer dan zelf opdrogen. Toch kun je een pas gedweilde vloer het beste altijd met een droge dweil of mop droog maken, als je vlekken en strepen wilt voorkomen.

Verkeerde schoonmaakmiddelen

Een andere veelgemaakte fout is dat er vaak gedacht wordt dat je allerlei hardnekkige schoonmaakmiddelen nodig hebt om iets echt goed schoon te krijgen. Middelen als chloor ontsmetten wel, maar zijn voor de meeste materialen in huis te agressief. En ook zuurhoudende schoonmaakmiddelen kunnen sommige vloeren, zoals van hout of marmer, aantasten. Vaak zijn groene zeep, soda, (milde) allesreiniger en schoonmaakazijn de beste keuzes. 

Bron | RTL Nieuws, Schoonmaaktips
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant