Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Handig: hier kun je het netje van knoflook dus ook voor gebruiken

netje-knoflook.jpg

Voor iedereen die graag wat geld wil besparen én z’n gebit netjes wil houden, heeft Gerda Havertong een wel heel handige tip. De theatermaker en presentatrice vertelt in een interview met de Volkskrant dat ze al jarenlang het netje van knoflook gebruikt om te flossen.

En volgens Gerda loont het absoluut om het netje voortaan gewoon te bewaren in plaats van weg te gooien.

Last van normaal flosdraad

“In het gezin waarin ik ben opgegroeid was mondverzorging heel belangrijk”, zo legt Gerda uit. “Maar ik had vaak tandvleesontsteking door diepe pockets en ontdekte dat ik last had van het flosdraad. Doordat het zo dun was, beschadigde het mijn tandvlees, ik had altijd pijn.”

Lees ook: kleurt je tong wit? Dít zegt het over je gezondheid

Handige oplossing

Gerda zocht daarom naar een oplossing om de pijn te verminderen en die oplossing vond ze gewoon in de keuken. “Ik vond dat netje altijd al een prettig ding als ik de knoflook eruit haalde, en op een of andere gekke manier ging het een keer door mijn hoofd: zou ik dít niet eens kunnen proberen?”, vertelt Gerda. “Het werkte geweldig.”

Makkelijk én goedkoop

Gerda gebruikt inmiddels al zo’n acht jaar het netje van de knoflook om te flossen. Volgens haar rekken de vierkantjes in de netjes gewoon mee, zodat je gemakkelijk overal tussen kunt komen. En daarnaast is het natuurlijk ook nog veel goedkoper dan flosdraad.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | de Volkskrant
Beeld | iStock

Ook interessant