Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met dit trucje kun je die mug in je slaapkamer sneller vinden

mug-in-je-slaapkamer-sneller-vinden-gebruik-dit-trucje.jpg

Naast dat muggenbulten niet bepaalde een pretje zijn, kan ook dat vervelende gezoem je nachtrust flink verpesten. En als je op jacht gaat, is de mug áltijd ineens stil. Voorkom voortaan de slapeloze nachten en jeukende bulten. Met dit trucje kun je die mug in je slaapkamer sneller vinden.

De mug in je slaapkamer sneller vinden

De zoektocht naar die ene vervelende mug in je slaapkamer kan erg frustrerend zijn. Maar gelukkig bestaat er een handig trucje om ‘m voortaan sneller te vinden. De benodigdheden? Een zaklamp en je adem. Hoewel het een fabeltje is dat muggen op het licht afkomen, helpt dit wel degelijk bij je poging om ‘m te vinden en te vangen. Doe alle lichten in de slaapkamer uit en gebruik een zaklamp of je telefoon. Adem flink uit binnen je lichtstraal. Muggen komen namelijk niet per se voor het licht, maar wel voor de geur van je adem. Vervolgens is het een kwestie van wachten tot de mug op je geur afkomt. Door de zaklamp kun je de mug goed zien en creëer je met het licht in de donkere kamer een lange schaduw, waardoor je de mug makkelijker op de muur kunt zien en vervolgens kunt vangen.

Mug op je dekens lokken

Het bovenstaande trucje kun je niet alleen op een muur in de slaapkamer toepassen, je kunt zelfs al liggend muggen vangen. Ga op je rug liggen en leg je telefoon met je scherm op hoge helderheid op je borst. Trek je dekens strak, zodat je het goed kunt zien als een mug op je deken landt. Adem vervolgens weer flink uit om de mug met je geur te lokken. Dit trucje werkt het beste met een lichte kleur dekens, zodat je de mug goed kunt zien zitten. 

Lees ook: Waarom de één lek geprikt wordt en de ander geen last heeft van muggen

Muggen buiten de slaapkamer houden

Mocht je jezelf ondanks deze tips zo’n nachtelijke speurtocht willen besparen, dan kun je de muggen natuurlijk ook voor zijn. Bijvoorbeeld door horren voor je ramen te plaatsen of een ventilator neer te zetten. Muggen kunnen namelijk niet tegen de luchtstroom van de ventilator in vliegen. Ook kun je muggen verjagen met de juiste planten. Rozemarijn, citroengras, munt, kattenkruid en lavendel zijn niet bepaald favoriet bij muggen. En laat lavendel nou ook nog eens bijdragen aan een goede nachtrust. Twee vliegen, of muggen in één klap. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Vriendin.nl, Lifehacking, Beterbed
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant