Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Instagram Tips & Tricks

Van serveerschaal tot organizer: hiervoor kun je een muffinvorm gebruiken

van-serveerschaal-tot-organizer-hiervoor-kun-je-een-muffinvorm-gebruiken.jpg

We hebben er bijna allemaal wel eentje in de ovenlade liggen: een muffinvorm. Natuurlijk harstikke handig om perfecte en gelijkmatige muffins mee te bakken. Maar wist je dat je dit metalen blik voor nog veel meer dingen kunt gebruiken? Zo kun je bijvoorbeeld een muffinvorm gebruiken als serveerschaal.

Grote ijsblokjes

Met warm weer wil je maar één ding: een lekker koel en verfrissend drankje. IJsblokjes zijn dan onmisbaar, maar kleine ijsblokjes smelten snel weg. Wanneer je een muffinvorm met water vult en dit in de diepvries zet, heb je grote ijsblokjes die je drankje langer fris houden. En er past precies een plakje citroen in elk vormpje. Zo wordt je drankje nog frisser.

Serveerschaal

Bij een verjaardag of feestje verschijnen er een hoop hapjes en lekkernijen op tafel. Erg lekker natuurlijk, maar een nadeel zijn de vele bakjes en schaaltjes, die je na afloop weer af moet wassen. Gebruik daarom eens een muffinvorm als serveerschaal. Hierin kun je een hoop hapjes en nootjes kwijt. En het scheelt na afloop ook nog eens een hoop afwas.

Bouillon invriezen

Wanneer je bouillon maakt is dit vaak een grote hoeveelheid die je niet in één keer gebruikt. De rest vries je in en bewaar je voor de volgende keer. Wanneer je hiervoor een muffinvorm gebruikt, heb je gelijk handige porties. In één vormpje past ongeveer 80 ml. Als de bouillon bevroren is haal je het uit de muffinvorm en bewaar je ze in een diepvrieszak.

Lees ook: 13 slimme trucs die je met een druk- en sluitzakje kunt doen

Ei koken

Het koken van eieren kan soms best een uitdaging zijn. Wees gerust; ook hier biedt een muffinvorm uitkomst. Leg in elk vormpje van het blik een ei. Bak ze vervolgens dertig minuten op 160 graden. Je hebt er geen omkijken na en het perfecte eitje is in de maak.

Organizer

We hebben allemaal wel zo’n la die vol ligt met allerlei kleine spulletjes, waardoor je eigenlijk niks meer kunt vinden. De muffinvorm kun je hier als organizer gebruiken. Door alle verschillende holtes is het perfect te gebruiken om: haarspeldjes, sierraden, oorbellen en andere kleine spulletjes in te bewaren. Hierdoor is de lade nooit meer rommelig.

Gevulde paprika’s bakken

We hebben ze vast allemaal wel eens gegeten of zelf gemaakt: gevulde paprika’s. Bij dit gerecht snij je het dakje van de paprika, verwijder je de zaadlijsten en doe je de vulling erin. Vervolgens bak je ze in de oven gaar. Hierbij is het wel belangrijk dat ze rechtop staan, anders valt de vulling eruit. Ook hier biedt de muffinvorm uitkomst, in elke holte kun je één paprika zetten. Let er dan wel op dat je niet te grote paprika’s koopt, ze moeten nog wel in de vorm passen.

Bron | Libelle.be, Libelle, Lifehacking
Beeld | Getty Images

Ook interessant