Mieren bestrijden: gebruik deze gouden tips van lezeressen
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Mieren bestrijden: gebruik deze gouden tips van lezeressen

mieren100.jpg

Vorige week plaatsten we een video ‘hoe krijt en komkommer je helpen in de strijd tegen mieren’. Dit filmpje werd massaal bekeken en op de Facebookpagina van Margriet werden een heleboel nieuwe tips geplaatst, hoe je de strijd tegen mieren kunt winnen. Een paar van deze tips willen we je niet onthouden.

Mieren bestrijden: zo pak je het aan

Als je een mier in huis ziet, is de kans groot dat er spoedig meer zullen volgen. Mieren volgen namelijk elkaars geurspoor en weten zo waar ze moeten zijn. Gelukkig kun je daar, met een paar simpele trucjes en huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, snel wat aan doen. Dit is wat jullie adviseren:

Jullie tips:

  • Strooi een flinke streep kaneelpoeder om het spoor van de mieren te onderbreken. De insecten hebben namelijk een hekel aan deze sterke geuren en zullen snel rechtsomkeer maken.
  • Als je babypoeder strooit voor deuren en drempels heeft dat hetzelfde effect als hierboven beschreven. Babypoeder bevat net als krijt talkpoeder, daar houden mieren niet van.
  • Extra tip: heeft het geregend? Een regenbui kan ervoor zorgen dat je huis-tuin-en keukenmiddeltje wegspoelt. Strooi dan opnieuw wat van het poeder, zet een streep met krijt of laat je kinderen opnieuw mooie tekeningen met stoepkrijt maken. Het maakt overigens niet uit welke kleur je gebruikt, zoals een lezeres zich afvroeg…
  • Leg (oudere) stuivers bij de deur, mieren houden niet van koper.
  • Een middeltje uit grootmoeders kastje: het strooien van Vimpoeder (dat je anders gebruikt bij het schoonmaken) zou ook helpen.
  • Gooi kruimeltjes brood buiten. Mieren zoeken binnen naar eten en zo stuur je ze de deur uit.
  • Gebruik knoflookteentjes om het geurspoor uit te wissen.
  • Komkommers kun je ook neer leggen tegen mieren

Milieu Centraal geeft een lijstje met natuurlijke afweermiddelen:
Tabel mieren bestrijden

 

 

 

 

 

Wat is jouw gouden tip?

Ook interessant