Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met dit simpele trucje open je Merci chocolade op de juiste manier

merci-chocolade-openmaken.jpg

Merci is misschien wel de meest bekendste chocola in ons landje. Grote kans dat je zo’n lekkere grote doos cadeau hebt gedaan of als presentje hebt mogen ontvangen. Een makkelijker bedankje bestaat er eigenlijk ook niet. Maar uit een nieuw filmpje op TikTok blijkt we platte Merci chocolade al die tijd al verkeerd openmaken.

Met deze manier van openmaken voorkom je ook nog eens plakkerige chocoladevingers.

Merci chocolade openmaken

De bovenkant van de Merci-verpakking is een gouden papiertje met daarop de specifieke smaak van het chocolaatje, zoals marsepein of pure chocolademousse. Daaronder zit een transparant folietje waar je de Merci-chocola al doorheen kan zien. Niet alleen de doos, ook deze kleine verpakking herkent iedereen meteen.

Lees ook: Dit verklapt jouw favoriete chocoladesmaak over je persoonlijkheid

Simpel trucje

Waarschijnlijk heb je nooit lang nagedacht over hoe je Merci-chocolade moet openmaken. Daarvoor zijn ze veel te lekker. Maar TikTok leert ons dat er een simpel trucje is om de mini chocoladereep makkelijker te openen.

In plaats van het papiertje in zijn geheel open te maken en eraf te halen, kun je blijkbaar ook maar één deel van de verpakking verwijderen. Op deze TikTok van zien we dat je het doorzichtige stukje plastic los kan verwijderen, apart van het gouden papiertje dus. Ook het meisje van de TikTok wist dit nog maar net. ‘Het kostte me 19 jaar…’, schrijft ze op social media.

@sannavanvlietvv Merci… 😝 #merci #foryou ♬ Young Folks – Shindig Society

Met dit simpele trucje heb je in de toekomst nooit meer last van plakkerige vingers als je een chocolaatje hebt opengemaakt. En wil je goed doen voor het milieu, dan kun je met deze hack de folie en het papier netjes scheiden bij het afval.

Bron | Kiwify
Beeld | Getty