Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met deze lifehack kookt je water nooit meer over…

nooit-meer-water-overkoken.jpg

Niet wéér: je bent lekker aan het koken en raakt even twee seconden afgeleid… je fornuis begint te sissen, het water is overgekookt. Gelukkig is er een geweldige lifehack, waardoor dat niet meer gebeurt!

Het enige wat je nodig hebt, is een houten pollepel of spatel…

Hoe werkt het?

Eigenlijk is het trucje heel eenvoudig: je legt de houten pollepel of spatel in het midden op je pan. Geloof het of niet, daardoor zal het water niet meer overkoken. Hoe verklaren we dat? Nou, heel simpel: in kokend water ontstaan belletjes. Wanneer die belletjes omhoog komen in de pan, raken ze in dit geval de pollepel of spatel. Daardoor knappen de belletjes en zakken ze weer terug in de pan. Laat je de lepel weg, dan zullen de belletjes steeds hoger komen, waardoor de pan overstroomt. Eén kanttekening: de lepel moet niet te heet zijn, dan zal het trucje niet meer goed werken. De condensatie verloopt dan minder snel, waardoor het water alsnog kan overkoken.

Klontje boter

Mocht je geen houten pollepel of spatel bij de hand hebben, dan kun je ook een klontje boter bij het water doen als je het gaat koken. Ook dat zorgt ervoor dat het water niet de pan uit vliegt. Dat scheelt meteen een hoop schoonmaakwerk, want je fornuis zal niet meer nat worden!

Bron: FlavorFav
Beeld: iStock

 

Ook interessant