Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Komt er licht door een kier van de gordijnen? Zó los je het op

komt-er-licht-door-een-kier-van-de-gordijnen-zo-los-je-het-op.jpg

Misschien wel één van de grootste ergernissen als je in een hotel overnacht: die ene kier in de gordijnen waardoor er licht naar binnen valt. Gelukkig is daar een hele simpele oplossing voor!

Dat we daar niet eerder aan hebben gedacht…

Broekhanger

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een broekhanger. Je weet wel, met twee knijpers. De Amerikaanse Rick Klau leerde deze geniale oplossing van iemand anders en besloot het deze week op Twitter te delen (waarvoor wij hem eeuwig dankbaar zijn).  Wat moet je doen? Houd de hanger verticaal en klem de twee gordijnen aan elkaar vast. Hierdoor zul je niet ongewild worden ontwaakt door het felle licht dat ’s ochtends je kamer in schijnt. Een kind kan de was doen!

Kaartenhouder

Tegenwoordig moet je bij veel hotels je kamerpasje in een houder doen, zodat het licht en de airco aan gaan. Zodra je de sleutel hier uit haalt, gaan deze dus ook automatisch uit. Wil je toch graag dat de airco aan blijft staan, zodat het lekker koel is als je terugkomt? Stop dan gewoon een ander pasje in de houder, bijvoorbeeld een ov-kaart, businesskaart of klantenkaart.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Luidere wekker

Ben je bang dat je door je wekker heen slaapt waardoor je je vlucht mist? Stop je telefoon dan in een glazen wijnglas. Dit zorgt ervoor dat je wekker veel luider zal klinken. Als je daar niet wakker van wordt, weten wij het ook niet meer…

Reacties

Deze trucjes maakten een hoop tongen los op Twitter. Zo reageerde iemand met een filmpje, waarin er nóg meer trucjes te zien zijn om je verblijf in een hotel aangenamer te maken.

Bron: Metro UK
Beeld: iStock

Ook interessant