Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Lege wc-rollen? Dit kun je ermee

lege-wc-rollen.png

Niet weggooien die rollen! Geef je lege wc-rollen een tweede leven in de vorm van een mooi kunstwerk of een handig opbergsysteem voor je snoeren.

Pennenbakjes

Niet langer een chaos op je bureau dankzij je homemade pennenbakje van lege wc-rollen. Knip de rollen eerst in verschillende formaten en beplak ze daarna met mooi papier of versier met tape en stiften. Klaar? Plak dan de onderkanten vast aan een stuk karton en groepeer de rollen naar keuze.

Snoeren opbergen

Slingeren er altijd snoeren door je huis? Houd ze netjes bij elkaar in lege – leuk beplakte – wc-rollen. Zo heb je meteen overzicht én je snoeren raken niet meer in de knoop.

Muurdecoratie

Een saaie muur is eenvoudig op te fleuren met doormidden geknipte wc-rollen, die je in een mooie vorm rangschikt tot kunstwerk. Wil je extra effect, verf dan de rolletjes in een mooie kleur.

Muizenval

Stel: je hebt muizen in huis, maar er is geen kat te bekennen en muizenvallen vind je zielig. Een lege wc-rol biedt uitkomst! Knip de wc-rol in de lengte doormidden. Maak met de halve wc-rol een ‘tunnel’ op een plankje dat je laat balanceren op de rand van de tafel of het aanrecht. Zet onder het plankje een prullenmand of diepe emmer en leg op het uiterste punt van het plankje iets wat muizen lekker vinden. Zodra de muis toehapt, valt-ie met wc-rol en al in de prullenmand.

Voederrol voor vogels

In de winter moeten we af en toe de vogels een beetje helpen, maak daarom van een wc-rol een vogelvoerhouder. Besmeer de rol met pindakaas en dip die in speciaal vogelvoer voor een lekker maal voor onze fluitende vrienden.

Kruidenpotjes

Wil je kruiden verbouwen? Doe wat aarde in lege wc-rollen en stop hier de zaadjes in. Zet op een zonnige plaats. Als de plantjes eenmaal groter zijn, kun je ze met rol en al verpotten of in de volle grond zetten. Het papier wordt daar afgebroken.

Heb jij ook een handige of leuke tip met lege wc-rollen? 

Ook interessant