Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Déze handige functie van een lege keukenrol kende je vast nog niet

keukenrol-hergebruiken.jpg

Met een lege rol wc- of keukenpapier kun je als je in een creatieve bui bent natuurlijk leuk knutselen. Maar er is meer. Ook in het huishouden komt het namelijk heel handig van pas. Namelijk bij het stofzuigen.

Nooit meer last van moeilijke hoekjes waar het stof zich maar blijft ophopen: zó kun je een lege keukenrol ook hergebruiken. 

Lege keukenrol hergebruiken tijdens het stofzuigen

Je hebt natuurlijk allerlei handige hulpstukken die je bij een stofzuiger kunt aanschaffen. Maar mocht jouw assortiment net tekortschieten, of zelfs het dun uitlopende stofzuigermondstuk nog te dik zijn voor dat ene kiertje, dan is de oplossing nabij en ontzettend simpel.

Het enige wat je nodig hebt is een lege rol keukenpapier. Deze duw je over de opening van de stofzuigermond. Als deze daar te klein voor is kun je ‘m ook ín de opening duwen. Door de zuigkracht blijft je keukenrol uit zichzelf vaak al goed zitten, maar je kunt ‘m ook met een stukje tape steviger vastmaken. Knijp het uiteinde van de keukenrol nog even in, en je hulpstuk is af. Je kunt in plaats van een lege keukenrol natuurlijk ook een rolletje wc-papier hergebruiken, maar deze is vaak iets minder stevig. 

Flexibel opzetstuk

Het handige aan een stukje keukenrol in plaats van een standaard hulpstuk, is dat je deze zo smal kunt maken als je maar wilt en vervolgens weer terug kunt buigen naar een groter formaat. Zo kun je in alle hoekjes en kiertjes komen en hoef je niet steeds te wisselen van opzetstuk. 

Lees ook
Deze 5 dingen kun je beter niet schoonmaken met keukenpapier

Bovenkant van een knijpfles

Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, dan kun je ook nog een ander opzetstukje in elkaar knutselen. Namelijk door de bovenkant van een knijpfles te gebruiken. Het komt natuurlijk mooi uit als de dop van de knijpfles precies aansluit op de opening van je stofzuiger, maar als ‘ie groter is zal de dop door de zuigkracht ook blijven zitten. De stofzuiger met de extra kleine opening van de knijpflesdop kun je gebruiken om alle hoekjes van kastjes en laadjes goed schoon te krijgen, in de uithoeken van de bank te komen, om voorzichtig je toetsenbord schoon te zuigen en bijvoorbeeld de kleinste kruimels in de plooien van je autostoelen weg te halen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Kitchn, Apartment Theraphy
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant