Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Lakens kreukvrij krijgen zonder te strijken? Zó doe je dat

lakens-kreukvrij-krijgen-zonder-te-strijken-zo-doe-je-dat.jpg

Niets is zo lekker als neerploffen in een hotelbed dat strak is opgemaakt en waarvan de lakens nog heerlijk kreukvrij zijn. Toch is dit thuis iets moeilijker te bewerkstelligen. Niet iedereen heeft zin om wekelijks z’n lakens te strijken. Gelukkig hoeft dit ook helemaal niet; er blijkt een handig trucje te zijn om lakens kreukvrij te krijgen.

En het fijne is: het kost je amper tijd of moeite!

Geen strijkijzer voor nodig

Het account van TikTok-gebruiker @mama_mila barst van de handige huishoudelijke- en schoonmaaktips en is dan ook zeker een bezoekje waard. Wij kwamen er onlangs een wel héél handige tip tegen als het gaat om je lakens kreukvrij te krijgen. In een video laat de vrouw namelijk zien dat ze haar lakens prachtig kreukvrij krijgt, zonder daar al te veel moeite voor te doen. Sterker nog: er komt niet eens een strijkijzer aan te pas.

Lees ook: Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Zó krijg je je lakens kreukvrij

Het trucje dat de vrouw laat zien is eigenlijk heel simpel. Nadat ze haar beddengoed heeft gewassen maakt ze haar bed op de gebruikelijke manier op. Omdat ze haar lakens niet heeft gestreken, oogt het bed heel rommelig en kreukelig, maar daar komt al snel verandering in. De vrouw heeft namelijk een sprayflacon gevuld met wat water. Terwijl ze de lakens instopt, spuit ze steeds wat van het water over de lakens, waarna ze de lakens nog eens goed recht trekt. Het resultaat is een heerlijk kreukvrij én hotelwaardig opgemaakt bed.

@mama_mila_

Love a no-ironing hack ☁️ ##cleaninghack ##bedroomcheck ##cleaningmotivation ##freshsheets

♬ original sound – ocean_magazine

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | TikTok
Beeld | Getty Images

Ook interessant