Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Krassen op je telefoon? Zo verwijder je ze!

krassen-op-scherm-telefoon.png

Als je geen screenprotector hebt, zijn krassen op het beeldscherm van je telefoon zo gemaakt. Om je telefoon weer op te lappen, zijn er een paar handige doe-het-zelftrucs. Daarmee verwijder je kleine, ondiepe krasjes. 

Tandpasta

Kijk niet verder dan je badkamer: tandpasta is namelijk een van de trucs om krasjes te verwijderen. Hoe werkt het? Dep wat tandpasta op een wattenstaafje of een schone, zachte doek en wrijf deze met cirkelvormige bewegingen over het scherm totdat de kras weg is. Verwijder daarna met een vochtig doekje de overtollige tandpasta van je scherm. Let op: gebruik geen tandpasta waar gel in zit.

Autokrasverwijderaar

Heb je nog een fles autokrasverwijderaar liggen? Doe wat crème op een droge, schone doek en wrijf hiermee in een cirkelvormige beweging over de krassen van je scherm.

Baking soda

Nog geen baking soda in huis? Ga meteen op zoek, want dit product is te gebruiken voor 1001-dingen. Niet alleen om een verbrande huid te verzorgen of om een stinkende prullenbak tegen te gaan, maar ook om krasjes te verwijderen. Meng twee delen baking soda met een deel water. Roer het tot een dikke pasta. Doe daarna de pasta op een schone, droge doek en wrijf in een cirkelvormige beweging over het scherm. Verwijder daarna met een vochtige doek de overtollige resten baking soda.

15x handige trucs met baking soda

Babypoeder

Wat je ook kunt doen, is van babypoeder en water een pasta maken. De werkwijze is hetzelfde als bij de baking soda.

Plantaardige olie

Plantaardige olie heb je vast wel in huis. Kleine krasjes kun je verwijderen, door het scherm met de olie in te smeren. Pas deze truc wel geregeld toe voor het beste resultaat.

Lees ook:
Mooi foto’s make met je mobiel? 5 tips!
Dit wist je nog niet over je smartphone

Ook interessant