Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Krassen verwijderen op je telefoon? Zó kun je dat doen

krassen-verwijderen-op-je-telefoon-zo-kun-je-dat-doen-margriet.jpg

Als je geen screenprotector hebt, zijn krassen op het beeldscherm van je telefoon zo gemaakt. Nu kun je aan een barst weinig meer doen, maar als het gaat om wat kleine krasjes, dan zijn er zeker een paar doe-het-zelftrucs waarmee je de krassen kunt verwijderen op je telefoon.

Hier vijf handige tips om krassen te verwijderen van je telefoon.

Tandpasta

Een middeltje dat je waarschijnlijk wel in je badkamerkastje hebt staan, is tandpasta. Het enige wat je hoeft te doen is wat tandpasta op een wattenstaafje te doen of op een schone, zachte doek en dit zachtjes over je scherm halen, totdat de kras weg is. Vervolgens haal je nog een vochtig doekje over het scherm om de restjes tandpasta te verwijderen. Let er wel op dat je een tandpasta gebruikt waar geen gel in zit.

Lees ook: Is een donkere modus op je telefoon beter voor het slapen?

Autokrasverwijderaar

Iets wat ook goed helpt om krassen te verwijderen van je telefoon, is autokrasverwijderaar. Doe hiervan een klein beetje op een droge, schone doek en wrijf vervolgens in cirkelvormige beweging over de krassen van het scherm.

Baking soda

Wij hebben al een keer geschreven over de vele manieren waarop je baking soda kunt gebruiken in je huishouden, maar wat blijkt nu? Ook voor je telefoonscherm kan het wonderen doen! Meng twee delen baking soda met en deel water. Roer het tot een dikke pasta en doe daarna de pasta op een schone, droge doek en wrijf het in een cirkelvormige beweging over het scherm. Haal daarna nog een vochtige doek over het scherm om de overtollige resten baking soda te verwijderen.

Babypoeder

Wat je ook kunt doen, is van babypoeder en water een pasta maken. Hierbij ga je hetzelfde te werk als bij de baking soda.

Plantaardige olie

Wist je dat plantaardige olie ook heel goed werkt tegen krassen? Smeer het scherm in met een héél klein beetje plantaardige olie en je zal zien dat de krassen bijna niet meer zichtbaar zijn.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty

Ook interessant