Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zo verwijder je krassen uit een glas

krassen-uit-een-glas-verwijderen.jpg

De vaatwasser is niet altijd je beste vriend als het op glazen aankomt. Maar ook een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. Zijn je mooie glazen beschadigd? Gooi ze dan niet meteen in de glasbak. Want zó kun je gemakkelijk krassen weer uit een glas verwijderen. 

En deze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes heb je waarschijnlijk al in de kast staan. 

Krassen uit een glas verwijderen met tandpasta 

Misschien wist je al dat je tandpasta voor meer dan je tanden kunt gebruiken. Je kunt er in huis namelijk ook van alles mee schoonmaken. Maar er is meer. Je kunt namelijk met een likje tandpasta ook de krassen uit een glas verwijderen. Maak hiervoor eerst je glas goed schoon met een doekje en wat water. Laat je glas helemaal drogen. Maak vervolgens een microvezeldoekje met lauwwarm water nat en breng hier een beetje tandpasta op aan, ongeveer ter grootte van je pink. Let wel op dat je geen geltandpasta gebruikt, maar kies voor een witte variant, het liefst met zuiveringszout erin. Wrijf de tandpasta ongeveer dertig seconden in een cirkelbeweging over de kras op het glas. Is de kras hierna nog niet verdwenen? Herhaal dit dan nog eens. Veeg je glas daarna met een vochtig doekje schoon en de kras is volledig verdwenen. 

Nagellak tegen krassen 

Heb je transparante nagellak in huis? Ook hiermee kun je gemakkelijk krassen uit een glas verwijderen. Maak wederom eerst je glas schoon met een vochtig doekje of een glasreiniger. Breng vervolgens een beetje nagellak op de kras aan en laat dit minimaal een uur drogen en intrekken. Probeer de nagellak zoveel mogelijk op de kras aan te brengen en niet op het glas daaromheen. Na een uur kun je met een microvezeldoekje en een klein beetje nagellakremover voorzichtig over je glas heen wrijven om de laatste restjes nagellak te verwijderen. 

Lees ook: Waarom je niet zomaar de eerste en beste nagellakremover moet kopen

Scrubben met zuiveringszout

Het lijkt wat tegenstrijdig om bij krassen in een glas te scrubben of schuren, toch krijg je deze met een beetje zuiveringszout wel weg. Ook hier maak je eerst weer je glas goed schoon. Meng vervolgens een eetlepel zuiveringszout met een eetlepel water tot een papje zonder klonten. Dompel een puntje van een microvezeldoekje in je mengsel en wrijf in cirkels minimaal dertig seconden over je glas. Je kunt het doekje ook om je vinger binden, zodat je preciezer kan werken. Spoel je glas hierna goed af en wrijf met een vochtig doekje over de plek waar de kras zat. Als het goed is, is deze hierna verdwenen. 

Metaalpoets 

Als laatste kun je ook nog metaalpoets gebruiken. Ook dit heeft een schurende werking, dus wees voorzichtig. Nadat je je glas schoon hebt gemaakt kun je met een microvezeldoekje of watje en een klein beetje metaalpoets ook weer dertig seconden over de krassen op het glas wrijven. Daarna moet de kras minder zichtbaar tot verdwenen zijn. Pas wel op, deze methode kun je niet zoals bij tandpasta nog een keer herhalen omdat je dan het glas met de schurende metaalpoets meer kunt beschadigen. Poets daarna met een vochtig schoon doekje de plek nog even na en je glas is weer als nieuw. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | RTL Nieuws, WikiHow
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant