Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Wist je dat koffie eigenlijk fruit is? (en nog 4 verrassende koffieweetjes)

koffie1.jpg

Koffie: het liefst drinken Nederlanders het de hele dag door. ’s Ochtends of in de middag. Hoe moeten we toch zonder? Ter ere van onze favoriete oppepper zetten we vijf verrassende koffieweetjes op een rijtje.

1. Koffie is eigenlijk fruit

Koffiebonen zijn eigenlijk de pitten van een vrucht die aan de koffieplant groeit. Deze vrucht wordt zelfs omschreven als een rode harde druivensoort. Telt een kopje koffie dan ook als dagelijkse portie fruit? Helaas niet…

2. Koffie werd vroeger gegeten

Aangezien koffie afkomstig is van een vrucht, is het niet zo raar dat het vroeger werd gegeten. Afrikaanse stammen mixten de vrucht met dierlijk vet tot een pasta. Hiervan maakten ze balletjes om op te eten als energiesnack.

3. Donkere en lichte koffiebonen

Donkere koffiebonen smaken sterker dan lichte koffiebonen, maar bevatten minder cafeïne. Het verschil is niet heel groot, maar vaak associeren mensen een sterkere koffiesmaak met meer cafeïne, wat dus niet waar is.

4. Scandinaviërs drinken de meeste koffie

Wereldwijd worden er meer dan 500 miljard kopjes koffie per jaar gedronken. Een groot deel hiervan wordt gedronken in Scandinavië. Finland, Noorwegen en IJsland vormen de top 3 van ‘meest koffiedrinkende’ landen.

5. Beste tijdstip om koffie te drinken

Veel koffiedrinkers genieten ’s ochtends van hun eerste bakje, maar ze kunnen er beter mee wachten tot een later moment. Je leest in dit artikel hoe het precies zit.

Bron | HLN
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Beauty-expert Carmen Zomers laat zien hoe je zelf een optische ooglift kunt toepassen met alleen oogschaduw en mascara.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant