Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Dit is waarom je ’s nachts een teentje knoflook in het toilet moet leggen

dit-is-waarom-je-s-nachts-een-teentje-knoflook-in-het-toilet-moet-leggen.jpg

Schoonmaken is niet van iedereen een favoriete bezigheid in het huishouden. De badkamer is één van de meest vieze plekken in je huis. Er groeien bijvoorbeeld duizenden bacteriën en schimmels in het toilet. Om deze kleine indringers op afstand te houden, kun je een teentje knoflook in het toilet leggen.

Maar waarom zou je in hemelsnaam een teentje knoflook in het toilet leggen? We leggen het je uit.

Knoflook beschermt tegen bacteriën

Knoflook is een natuurlijk wondermiddel. Naast dat het product ontsmettend en ontstekingsremmend is, bevat het een substantie genaamd allicine. Allicine geeft de sterke en specifieke knoflookgeur af. Ook beschermt deze substantie tegen bacteriën en houdt het schimmels tegen. Zélfs op plekken waar schimmels zich heel goed ontwikkelen.

Hoe gebruik je het?

Eigenlijk werkt het heel simpel. ’s Nachts leg je een gepeld stukje knoflook in het toilet. De reden dat je dit beter ’s nachts kunt doen, is omdat het toilet dan minder vaak wordt gebruikt. In de ochtend kun je gewoon het toilet doorspoelen, de knoflook heeft z’n werk dan al gedaan. Herhaal dit zo’n twee keer per week en doe dit naast de gewone manier van schoonmaken. Dankzij de antibacteriële en anti-schimmeleffecten helpt het om het toilet schimmelvrij te houden.

Thee van knoflook

Om de gele vlekken in het toilet schoon te maken, kun je gemakkelijk thee bereiden van knoflook. Dit doe je door eerst ongeveer 1 liter water water aan de kook te brengen. Snijd 3 knoflooktenen in kleine stukjes en voeg dit toe aan het gekookte water. Laat ongeveer 15 minuten intrekken. Giet daarna het mengsel in de toiletpot wanneer het is afgekoeld. Doe dit ook ’s nachts en trek vervolgens wanneer je ’s ochtends wakker wordt door. Het proberen waard!

Bron | Newsner.com
Beeld | iStock

Ook interessant