Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

6 manieren om je kleding te strijken zonder strijkbout

blog_strijken.jpg

Niets vervelender dan wanneer je op het laatste moment kreukels ziet in de blouse die je graag aan wilt. En dan heb je niet altijd tijd of zin om nog de hele strijkplank en -bout tevoorschijn te halen. Gelukkig zijn er handige manieren waarop je snel en makkelijk je kleding kunt strijken zonder strijkbout.

Soms zit er net een vouw of kreukel op een iets te zichtbare plek. Hoe krijg je die weggewerkt als je snel de deur uit moet? Of je bent op vakantie en vond het net iets te ver gaan je strijkbout mee te nemen in de koffer. Op deze manieren maak je je kleding makkelijk kreukvrij.

Gebruik je stijltang

Een stijltang is niet alleen handig voor je haar. Je kunt ’m ook heel makkelijk gebruiken om snel kleine kreukels uit je kleding te halen. Let er wel op dat hij niet te heet staat wanneer je bijvoorbeeld een satijnen kledingstuk wilt strijken.

Stomen met heet water

Dit werkt het best voor kleine kreukels. Kook een beetje water. Houd vervolgens de stof zo’n dertig centimeter boven de tuit van de waterkoker of fluitketel. Zo heb je je eigen stoommachine.

Gebruik een strijkspray

Ja, het bestaat: een spray die de kreukels uit je kleding haalt. Strijkspray, om precies te zijn. Gewoon te koop bij je lokale supermarkt of drogist. Spray gelijkmatig over je kleding, trek na tien seconden de kreukels eruit en klaar ben je.

Föhn de kreukels weg

Heb je geen stijltang? Een föhn werkt ook: richt de hete lucht op het ‘probleemgebied’ (houdt 5 cm afstand) en de kreukels zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Gooi ijsklontjes in de droger

Voor deze bijzondere truc – die misschien wat gek klinkt maar echt werkt – heb je iets meer tijd nodig. Voordeel is wel dat je in die tijd zelf iets anders kunt doen. Hoe dan ook, het kan dus: kreukels uit je kleding stomen in de wasdroger. Gooi je gekreukte kledingstuk in de droger met een aantal ijsklontjes en zet ’m aan op een hoge temperatuur. Het smeltende ijs zorgt voor stoom die de kreukels laat verdwijnen.

Hang je kleding in de douche

Sluit alle ramen en deuren in de badkamer en neem je gebruikelijke douche: na vijftien minuten heeft de stoom van het warme water ervoor gezorgd dat de kleding helemaal kreukvrij is.

Bron | purewow.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant