Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Deze verrassende dingen kun je met keukenpapier doen

keukenpapier.jpg

Keukenpapier gebruiken we zoals de naam doet vermoeden heel vaak in de keuken. Iets gemorst? Snel verholpen met een beetje keukenrol. Toch kun je keukenpapier voor nog meer gebruiken dan voor het verwijderen van vlekken. 

Sla die rollen keukenpapier dus maar in.

Extra koude drankjes

Blijven je gasten langer hangen dan gepland of staat er onverwacht ineens bezoek voor de deur? Dan kan het zijn dat je niet genoeg wijn of bier koud hebt staan. In dat geval kun je de wijn of de biertjes in nat keukenpapier rollen. Leg ze vervolgens een kwartiertje in de vriezer en daarna kun je je gasten koude drankjes serveren.

Vloer afstoffen

Heb je vloerwisser met van die vervangbare doekjes, maar zijn die doekjes op? Geen excuus om deze huishoudtaak dan maar over te slaan, je kunt er namelijk ook een beetje keukenpapier voor gebruiken. Dit neemt namelijk ook heel goed het stof op. Je kunt het papier ook een beetje nat maken om de vloer extra te laten glanzen.

Zweetschoenen

Last van een zweetlucht in je schoenen? Ook dat los je makkelijk op met een beetje keukenpapier. Het werkt het beste om in het midden van een velletje keukenpapier een beetje baking soda te leggen. Vervolgens knoop je alle punten van het keukenpapier bij elkaar met een elastiekje er omheen. Leg dit gevouwen geurzakje een nachtje in je schoen en de volgende de dag ruiken je schoenen weer helemaal fris. 

Snoeren ordenen

Is je keukenpapier door al deze tips sneller op? Mooi, want de overgebleven rol komt ook nog goed van pas. Je kunt de rol namelijk gebruiken om snoeren uit de knoop te houden. De rol kun je bijvoorbeeld in twee stukken knippen en deze om je opgerolde snoer leggen. Zo heb je nooit meer zo’n doolhof aan in elkaar geknoopte snoeren. Je kunt de rol ook nog versieren, zodat ‘ie beter in je interieur past. Helemaal enthousiast? Let dan wel op want er zijn ook een aantal dingen die beter niet kunt schoonmaken met keukenpapier. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron| Eigen Huis en Tuin
Beeld|iStock

Ook interessant