Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zó kun je keukenapparaten goed en veilig schoonmaken

zo-kun-je-keukenapparaten-goed-en-veilig-schoonmaken.jpg

Het dagelijks schoonmaken van het keukenblad en fornuis, spreekt voor veel mensen voor zich. Maar andere apparaten als een broodrooster, tosti-ijzer of de blender wordt nog wel eens vergeten óf niet helemaal goed gedaan. Het zijn namelijk lastige apparaten om schoon te krijgen, doordat ze onhandige vormen of scherpe messen hebben.

Met déze tips maak je je keukenapparatuur goed en op een veilige manier schoon.

Tosti-ijzer

Is je tosti-ijzer toe aan een schoonmaakbeurt na al die lekkere tosti’s die je er wekelijks mee maakt? Gebruik vooral geen schoonmaakmiddelen. Deze beschadigen het teflon-laagje in het ijzer. Je kunt het beste het tosti-ijzer een beetje warm laten worden en vervolgens afnemen met een stuk keukenpapier en wat sla-olie. Gebruik ook vooral geen borstels of schuursponsjes, deze zorgen ook voor beschadigingen.

Blender

De blender heeft na ieder gebruik een schoonmaakbeurt nodig. Dit is voor velen de minst favoriete klus, omdat er scherpe mesjes in zitten. Na gebruik kun je een beetje warm water met een paar druppels afwasmiddel in de blender doen en deze vervolgens aanzetten. Zo wordt de binnenkant goed schoon zónder dat je de mesjes hoeft aan te raken. Als je blender tóch niet helemaal goed schoon is, kan het zijn dat er nog wat vetresten zijn achtergebleven. Je kunt dan wat paneermeel of verkruimeld beschuit in de blender strooien, dit neemt de vetresten op.

Lees ook: Déze 7 dingen moet je eigenlijk elke dag schoonmaken

Broodrooster

Het schoonmaken van een broodrooster kan heel gemakkelijk: keer het rooster als hij is afgekoeld om, zodat de kruimels eruit vallen. Het rekje in de broodrooster kun je afnemen met een droge doek. Zit het rekje vast? Dan kun je een kwast gebruiken om de overige kruimels weg te vegen. Sommige broodroosters hebben een la die de kruimels opvangen, nog makkelijker! Vergeet deze niet na elk gebruik te legen.

Mixer

Na het gebruik van de mixer, blijft er vaak beslag aan hangen. Nostalgie om deze af te likken. Toch krijg je lang niet alles eraf en de mixers direct in de vaatwasser doen is geen goed idee. Je kunt ze beter in een lauw sopje stoppen voordat je ze in de vaatwasser zet. Het elektrische deel van de mixer moet je goed afnemen met een doekje.

Waterkoker

Als er in jouw waterkoker kalkschilfers drijven, is het hoog tijd om ‘m goed te ontkalken. Je hoeft er geen chemische schoonmaakmiddelen voor te gebruiken. Je hebt enkel een paar schijfjes citroen nodig. Stop een een paar schijfjes citroen in je waterkoker en zet hem vervolgens aan. Na twee keer koken, is hij weer als nieuw!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Maxvandaag.nl
Beeld | iStock

Margriet 26

Margriet heeft een nieuwe look! Er staat niet alleen een fris, nieuw logo op de voorkant, maar ook de binnenkant heeft een make-over gekregen. Zien? Koop Margriet 26 snel in de winkel of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant