Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Raar maar waar: waarom je eigenlijk de keuken op moet ruimen voor je boodschappen doet

keuken-opruimen-boodschappen.jpg

Naast dat het belangrijk is dat je niet met trek naar de supermarkt gaat, blijkt er nóg iets te zijn dat je kunt doen om onnodige aankopen te voorkomen. Je keuken opruimen voor je boodschappen gaat doen, schijnt ervoor te zorgen dat je minder snel miskopen doet. En dat kan je flink wat geld schelen!

Ja, echt waar. Het klinkt misschien gek, maar het opruimen van je keuken kan echt invloed hebben op welke boodschappen jij meeneemt. We leggen uit hoe dat zit. 

Keuken opruimen voor het boodschappen doen

Heb je moeite om élke keer dat je in de supermarkt staat, weer te bedenken wat je vanavond of deze week zal gaan koken? Dan kan het helpen om de volgende keer eerst even je keukenkastjes in te duiken. Dat zou namelijk drie voordelen hebben, die we voor je op een rij zetten. 

1. Je weet precies wat je hebt

Als je voor je boodschappen gaat doen besluit nog even de keuken op te ruimen, weet je precies wat je nog in huis hebt. Dan neem je dus niet voor de derde keer tóch voor de zekerheid weer een blikje tomatenpuree mee, denkend dat je het niet meer hebt. Hetzelfde geldt voor de koelkast: welke producten liggen er nog die je dus niet meer hoeft te kopen? Niet alleen bespaar je zo geld, je voorkomt ook nog eens onnodige verspilling van eten. 

Lees ook:
Waarom je beter niet uit een ronde kom kunt ontbijten

2. Het brengt je op ideeën

Maar dat is niet alles: je keuken opruimen voor je boodschappen gaat doen, werkt ook nog eens inspirerend. Omdat je zo veel sausjes, kruiden en andere ingrediënten die achter in je kast verstopt staan weer te zien, krijg je weer nieuwe ideeën voor gerechten die je ‘s avonds kunt koken. Handig, toch? 

3. Je hebt ruimte voor je aankopen

Niets zo irritant als ná het boodschappen doen, je keuken moeten opruimen om overal plaats voor te moeten maken. Zeker als je daarbij ontdekt dat het allemaal niet past. Nog een voordeel van die klus klaren voor je boodschappen gaat doen, is dus dat je zodra je terug bent van de supermarkt alles meteen kwijt kunt in je kastjes, koelkast en vriezer. Scheelt weer een hoop gemopper. 

Bron | Flair, The Kitchn
Beeld | Getty Images

cover winterboek

Zin om lekker te lezen tijdens de feestdagen? Het Margriet Winterboek ligt nu in de winkel! In deze Margriet Extra lees je onder andere over de leukste wintertradities en 18x de mooiste, magische lichtroutes. Ook vind je in het Winterboek warme recepten voor op de koude winterdagen en natuurlijk pagina’s vol winterplezier. Haal ‘m snel in de winkel of bestel online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant